Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_ona25

Zacząc starania o dziecko z rozsądku?

Polecane posty

Gość gość_ona25

Ja mam 25 lat, mąż 27 i bardzo pragnie mieć dziecko. A ja właściwie sama nie wiem, na pewno nie jest to moje wielkie pragnienie, boję się macierzyństwa, wielkich zmian w moim wygodnym i ułożonym życiu. Nie jest tez tak, że nie chce dzieci, zawsze planowałam rodzinę ale teraz troche mnie to wszystko przeraza. Czy u każej kobiety przychodzi chwila, gdy ogarnia je silna potrzeba macierzyństwa a ja jeszcze do tego nie "dojrzałam"? Czy to nie reguła, a ta idealna pora na dziecko nigdy nie nadejdzie i lepiej zdecydowac sie teraz?

Gość gość
u mnie bylo tak, że w wieku 30 lat uznałam, ze zawsze będzie coś jeszcze, co będzie stało wg mnie na przeszkodzie. Większe mieszkanie, lepsza umowa w pracy, kolejne studia, nowsze auto itd. I wtedy uznałam, że już nie ma co zwlekać. Na szczęście nie staraliśmy się latami, szybko poszło. Jedyne, czego żałuję, to że tak późno się zdecydowałam. Ja, bo mąż chciał. Teaz stoję przed kolejnym dylematem w kwestii drugiego dziecka. A mam już 35 lat. To indywidualna sprawa, ale nie ma co za długo zwlekać, jeśli kategorycznie nie mówisz nie.

Gość gość
jak mozesz sobie na to pozwolic to tak

Gość gość
Poczekaj, aż będziesz gotowa

Gość gość
Chcialam ale to nie bylo jakies wielkie pragnienie. Szczerze mówiąc jak zobaczyłam dwie kreski na teście to myślałam ze się rozplacze z przerażenia. Teraz żałuję ze tak późno sie zdecydowałam. Dzieci nadaja życiu sens.

Gość mirabelka909
może macierzyństwo samo przyjdzie .. ja zaczełam starać się przy 30stce ale lekarz w moim przypadku zalecił branie ferti lady na uzupełnienie witamin :)

Gość gość
Stoję przed podobnym dylematem. Tyle że ja mam już dziecko. Ma 4 latka. I wiem że przydałoby się mu rodzeństwo ale się boję. Nie bałam przy pierwszej ciąży a teraz panicznie. Mam 29 lat. Wszyscy mnie namawiają a ja się zapieram. Nie wiem co robić.