Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarka

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem e drugiej ciazy w 30 tyg. Dwa lata temu mialam cc. Czy teraz tez bede miala jak myslicie.??

Gość gość
A masz wskazania? Bo jak nie, z blizna jest ok, to w moim szpitalu musialabys rodzic naturalnie.

Gość gość
Z jakiego powodu miałaś cesarke? Od tego to zalezy

Gość gość
Jak pośladkowe ułożenie to teraz SN a jak np nie było postępu porodu to jest wskazanie go kolejnego cc

Gość gość
Mialam zacisnieta szyjke zero rozwarcia I dwa tyg po terminie...

Gość gość
Czyli brak postępu porodu wiec teraz możesz wybrać cc

Gość edyta89
moja corka ma 3.5 roku i mialam z nia cc mlodsza urodzila sie tez pzez cc ulozenie posladkowe i wskazanie do ciecia po pierwszej cc

Gość gość
miałam pierwszy raz cesarkę. drugą córkę rodziłam po dwóch latach naturalnie. Gdybym miała wybierać, to wolę trzy naturalne porody, niż jeszcze jedną cesarkę.

Gość gość
Ja miałam pierwsze cc na życzenie i w drugiej ciąży mogłam wybrać - czy chcę SN czy cc. Szpital państwowy.

Gość gość
Tez rodzilam sn po cc. Cc z powodu zagrażającej zamartwicy wiec to nie wskazanie do drugiej cc. Nie pytali mnie jak chce rodzic.

Gość gość
A co może być np wskazaniem do cc? Czy jesli np pierwsze dziecko wazylo ponad 4 kg to jest to jakiś argument do drugiego cv?

Gość gość
To zależy od szpitala, moim zdaniem powinnaś mieć cc, ja po pięciu latach miałam,l

Gość gość
Wcale nie zależy od szpitala. Przy drugim porodzie gdzie pierwszym byla cesarka masz wybór u to twoja decyzja czy sn czy cc i tak jest wszedzie.

Gość gość
To prawda. Masz wybór jak chcesz rodzic po cc ale przyjezdzajac do porodu z bolami, często lekarz przyjmujący decyduje. Chcesz cc to najlepiej zalatw to szybciej. Jedz do szpitala w którym chcesz rodzic i zapytaj. Ja zdecydowałam sie na sn po cc i łatwo nie było. O malo nie skończyło sie kolejna cesarka. Chyba drugi raz wybrałbym cc.