Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce rodzi sn to takie dziwne

Polecane posty

Gość gość

? Za 2 miesiące rodze. wybrałam sobie prywatną klinikę - moja sprawa dlaczego. I za każdym razem jak odpowiem na pytanie gdzie rodzę prawie każdy stuka się w głowę, ze chcę rodzin sn skoro mogę sobie wyrać czy to ma być poród przez cc czy sn. To takie dziwne?

Gość gość
nie uważam ,żeby to bylo dziwne, jak cie stać to rewelacja :) po sn szybciej dojdziesz do siebie, a zapewne tam jest opieka na wyzszym poziomie niz w klasycznym szpitalu , wiec bedzie ci i łatwiej i przyjemniej bo ktoś o ciebie szczególnie zadba

Gość gość
09:19 ty już wiesz najlepiej, że ona po sn szybciej dojdzie do siebie:O widziałam juz niejedną kobietę po sn i cc, wiec nie bądź taka pewna co do tego szybkiego dochodzenia do siebie po sn

Gość gość
autorka zależy mi na tym, żeby po jak najkrótszym czasie móc zacząc uprawiać sport. Po cc rekonwalescencja trwa dłuzej i dlatego między innymi chcę rodzić sn. I koniec. Mało mnie interesuje, ze ktoś widział kogoś po sn ze dłużej dochodził do siebie niż ktoś tam po cc. Przy sn nie tną mięśni brzucha i tyle.

Gość gość
Rodź jak chcesz. A jak rodzisz prywatnie to i tak w razie komplikacji bedziesz miala szybkie cc. Fajnie, ze masz taka klinike, ja nie mam, do najblizszej mam 200km :(

Poród, to chyba tak indywidualna sprawa, że nie ma co się słuchać głosu forum. Poważnie. Czy lepiej dojdziesz do siebie po cc czy sn, czy lepsza klinika, czy dom, czy cokolwiek, to Tobie ma być dobrze i wygodnie, a nie komukolwiek innemu.

Gość gość
Przy cc tez nie tna miesni brzucha tylko je odsuwaja. Ja osobiście bardzo szybko doszlam do siebie. Przeciwbolowe bralam tylko dobe a po zdjeciu szwów czyli po tygodniu juz w ogole nie pamietalam o porodzie. Za to moja kolezanka po sn 3 m-ce siedziec nie mogla.

Gość gość
autorka no fajnie że ty szybko doszłas ale mnie to mało interesuje, bo wiem jak ja dochodzę do siebie po operacjach w jamie brzusznej. Dlatego chcę rodzić sn. Nie pytam sie na forum jak mam rodzić, bo ja sama to wiem, tylko czy to faktycznie takie dziwne, że wykupuję pakiet w prywatnej klinice i mogę soebie wybrać czy chcę rodzić cc czy sn i wybieram sn.

Gość gość
no tak wszystkie po cesarkach na drugi dzien juz biegaly po korytarzu, a te po sn leża i czekaja c****j wie na co :D :D dajcie se siana

Gość gość
Nie dziwne. Rodz jak chcesz, na prawde nikogo to nie obchodzi. moze sie doksztalc jak wyglada porod cc i sn (chodzi mi o ciecie mięśni - haha)

Gość gość
Tez rodzilam prywatnie sn i nigdy w zyciu nie zdecydowalabym sie na cc ale jakos to nikogo nie dziwilo, porod to twoja sprawa

Gość gość
Ja rodzilam sn, choc mialam planowana cesarke to zaryzykowalam i poszlam na przekrecenie dziecka i sie udalo cc moglam sobie darowac i wszyscy tez sie dziwili ze nie czekalam na cc i ze wole sn... urodzilam szybko (ok40min od momentu sprawdzenia rozwarcia w szpitalu).Olej ludzi i rodz jak chcesz, wszystko zalezy od ciebie, bo nikt za ciebie nie urodzi....I zeby nie bylo nie jestem przeciwna cc wolalam sn bo sie balam cc :p

Gość gość
auroka Nie dziwne. Rodz jak chcesz, na prawde nikogo to nie obchodzi. moze sie doksztalc jak wyglada porod cc i sn (chodzi mi o ciecie mięśni - haha) nie mam potrzby się doksztacać bo nie jestem lekarzemido szczęscia nie jest mi to potrzebne. ps. Mój gin zawsze powtarzał, ze śmieszą go baki, które cos tam przeczytają w necie i uwazaja się za wykształcone w tej materii ;-) to tyle jeżeli chodzi o kształcenie. Poza tym lekarz pwoeidział mi jasno dla niego byłoby lepiej gdyby załatwił sprawę w 20 minut wykonując ciecie, ale skoro chcę faktycznie dojść do siebie w max najkrótszym czasie to i on się pomęczy ze mną sn.

Gość gość
A ja Ci gratuluje wyboru i zazdroszcze. Sama mialam cc ( wczesniak i ratowanie zycia) a tez bardzo chcialam rodzic sn, bardzo. A teraz juz nigdy sie nie dowiem jak to natura wymyslila bo nie chce miec wiecej dzieci, zreszta i tak pewnie byloby cc. Wiec super masz, i do tego w klinice :) szybkiego porodu zycze i pozdrawiam

Gość gość
Autorko! Jak dla mnie dziwne jest rodzenie silami natury w państwowym szpitalu-to jak strzał w kolano. Gdybym miała wybrac miedzy rodzajem porodu to SN tylko w przypadku prywatnej kliniki w ktorej potraktują Cie jak należy a nie jak worek z zawartością która trzeba wypchnąć bo spać sie chce. Życzę łatwego i bez komplikacji porodu ;) Ja miałam cc w państwowym szpitalu i pozniej osobna sale wiec nie narzekam i szybko doszłam do siebie-nie tną mięśni ;) jednak kazdy robi jak uwaza mnie prod dołem przerazal bo sie nasłuchałam od koleżanek a niepotrzebnie bo kazdy porod jest inny ;) Powodzenia!!!

Gość gość
No to jak nie masz potrzeby sie doksztalcac to chociax bzdur nie powtarzaj. Rodz jak chcesz. Powodzenia.

Gość gość
Ja się nie dziwię, bo też rodziłam w prywatnym szpitalu i też miałam wybór jak chcę rodzić. Też rodziłam sn i wspominam to tak miło, ze zdecydowałam się jeszcze na 2 porody w takich warunkach. Trzymam kciuki!

Gość gość
No to jak nie masz potrzeby sie doksztalcac to chociax bzdur nie powtarzaj. Rodz jak chcesz. Powodzenia. x heh wykształcona a lepiej jakby napisała przecięcie powłok brzusznych i mięśnia macicy podczas zabiegu cesarskiego cięcia?

Gość gość
Jak słyszę te p*****ly o tych szpitalach państwowych to mi się słabo robi. Rodziłam w takim i położne bardzo miłe. Bardzo to chyba zbyt małe słowo. Nikt nikomu złego słowa nie powiedział. Pomogłyby we wszystkim wszystkim wszystko wytlumaczyly. Rodziłam pierwszy raz fakt małe dziecko nie byłam nacisnana w szpitalu spędziłam w sumie 2 dni. Jeśli rodziła bym drugi raz ( nie planuje) to bez zastanowienia wybrałabym znowu ten państwowy szpital a kasę przeznaczyła na wakacje bo to taki zbędny wydatek. P.s nie piszę tego dlatego ze mnie nie stać.

Gość gość
szkoda ze nie ma juz izb porodowych, to byly najlepsze miejsca do rodzenia sn

Gość gość
Nie rozumiem, po co ten temat. Rodz sobie jak chcesz, co Ciebie to interesuje, ze to kogos dziwi? Mnie nie dziwi, w moim otoczeniu nikogo nie dziwi rodzenie sn, nawet prywatnie. Polowa rodzi sn, a polowa cc, zazwyczaj nieplanowane. Tez mi cos dziwnego, nie przesadzajcie.

Gość gość
Autorko a kogo obchodzi twoja pipa czy brzuch. Chcesz sn to ok, po chooy ten temat? Spytaj tych co się dziwią, że wybrałas taki rodzaj porodu a nie nas. Nas to nie dziwi, jak i i równiez nie interesuje twój wybór. Nara

Gość gość
Przy cc Nie tnie się mięśni tylko macice i skórę! Mięśnie się odsuwa... miałam oba porody i cc planowane i SN w państwowym szpitalu jakbym miała blisko do prywatnej kliniki wybrałabym SN w klinice (o ile waga dziecka z usg byłaby poniżej 3.5kg). Rodzenie SN w państwowym szpitalu to tortury.