Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy Wasze dzieci zaczely mowic

Polecane posty

Gość gość

Bo moj ma rok i nie mowi. Tzn po swojemu jakies tam bababa, mamama itp ale nie laczy tego z konkretnymi osobami. Wszyscy się mnie juz pytaja, czy juz coś mowi. Moja mama przeżywa, ze my z siostra jak mialysmy rok to juz mówiliśmy krotkie zdania ( w co osobiście nie wierze)

Gość gość
moja ma 10 mies i wiem ze swiadomie powiedziala mama i tata. kilka dni temu i od tamtej pory tylko belgocze po swojemu

Moja przed skończeniem roczku już mówiła pojedyncze słowa, jak miała 14 miesięcy powiedziała pierwsze zdanie, teraz ma 17 miesięcy i mówi dużo pojedynczych słów i łączy pięknie zdania Ale ja zawsze do dziecka dużo mówiłam odkąd się urodziła to po prostu gadałam do niej sporo i to pewnie dlatego trzeba od urodzenia mówić do dziecka niestety niektóre osoby tego nie robią np. moja bratowa

Gość gość
Tu autorka. Nie zgodze się z Tobą. Ja bardzo dużo mówie do dziecka. Praktycznie caly czas, czytam mu bajki itd. Po prostu trafilo Ci się takie dziecko. Jak wyjasnisz w takim razie to, ze czesto jedno z rodzenstwa zaczyna szybko mowic a drugie duzo pozniej? Ja znam kilka takich przypadkow.

Gość gość
Mój ma rok i tydzień i mówi świadomie tylko mama, am i nie, reszta to takie sylabizowanie bababa dadada. Tym sie nie martw aakurat kwestia mówienia jesy bardzo bardzo indywidualna. Ja jak mialam 1,7 roku nawijalam pelnymi zdaniami i jikt mnie przegadac nie mógł ;) moja siostra pierwsze małe zdanie powiedziala po 2 latkach. Obydwie jesteśmy normalne i wygadane teraz ;)

Gość gość
Moja od 2 miesiaca mowi mama bula bum bum brum nie. Ale dopiero teraz gdy ma 4 miesiace zaczyna rozumiec Co to znaczy i mniam mniam mowi na mleko. Bum bum pianinko. Brum brum wozek

Gość gość
Hahahahahhaahhahaahhahahahahahaa

Gość gość
Moja ma 22msc i mało mówi .Tylko kilka pojedyńczych słów i oczywiście gada po swojemu. Lekarz twierdzi,że ma jeszcze czas,dzieci są różne. Mąż zaczął gadać jak skończył 3 lata,a wcześniej tylko piszczał i wszystko z nim ok

Gość gość
starszy syn jak miał 22 miesiące pierwsze zdanie, a jak miał 18 miesięcy to kilka słów młodszy 19 miesięcy i kilka słów, ale strasznie teraz usiłuje coś mówić, widzę, ze zaraz poleci lawina, bo wcześniej nic nie mamrotał, a teraz po swojemu i powtarza duzo

Gość gośćjol
moja około roczku mówiła auto, tata , baba , mama , am , koło 1,5 roku już dużo pojedynczych słów jak miała 21- 22 miesiące to się bardzo rozgadała i zaczęła mówić zdania teraz ma 27 miesiecy i mówi ładnie czysto zdania i ma duży zasób słów i jest małą gadułą