Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katia626

Ile jedzą 2 latki . Porównanie

Polecane posty

Gość gość
11:56 wymień godziny tych dobrych jadłospisów moze czegos sie nauczę bo tez mam alergika 1,5 rocznego wiec serek wiejski czy jogurt odpadaja

Gość gość
Katja, moja (ta, co jest szczuplutka i wysoka:D) lubi jeść sama. Wszelkie stałe rzeczy: ziemniaki, mięso, owoce, warzywa, naleśniki, słowem to, co można nadziać na widelec - pochłania sama bez szemrania. Gęstsze serki np. homogeniowane - je sama, bardzo chętnie zresztą. Ale już np. rzadki jogurt naturalny czy zupę - i tu możecie mnie zbesztać :D -ze względów czysto praktycznych podaję jej sama :D Wiem, wiem, musi się kiedyś nauczyć, wiem. Ale jak widzę rozlewany rosół po całej podłodze czy stole (nie mamy fotelika już od kilku mieisęcy, bo nie chciała w nim siedzieć), to mnie krew zalewa :D I daję sama, choć gdybym pozwoliła - operowałaby łyżką samodzielnie tyle, że mało co trafiałoby do buzi :D Oczywiście są dni, kiedy jest marudna, rozbrykana albo nie ma apetytu, są dni kiedy to ja chcę jej szybko władować obiad czy śniadanie - wtedy ją karmię szybciej (choć zazwyczaj i tak mówi "ja sama" i zabiera mi widelec).

Gość gość
Ja karmie. Srednio mu sie chce samemu. Czasami cos wezmie ale szybko traci zainteresowanie. Babcia zawsze karmila to i ja przez weekendy cudow nie zdzialam. Ale poszedl do przedszkola i tam o dziwo je sam. Nawet zupe. Tzn wiem ze potrafi,w domu nie raz jadl. Ale tak jak mowie,po kilku lyzkach ma juz dosc. Moj to ten chudy a wysoki.