Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pubertyn

Lampa projektant czy salon?

Polecane posty

Gość pubertyn

myslicie ze lepiej zaplacic duzo i kupic lampe od projektanta czy malo ale z salonu ??

Gość gość
No chyba nikt nie właduje 10 tys. w jakas lampe ?

Gość pragmatyczny
10 kafli? Takie kinkiety na http://lunique.pl potrafią kosztować tylko po 500 zł, więc jeśli pragniesz luksusu za mniejsze pieniądze no to masz rozwiązanie

Gość gość
no nie wiem jak patrze na ich strone to wcale nie wyglada jak za 500 zl

Gość pragmatyczny
I w tym haczyk! Jasne, sprzedają jakieś lampy za 50 tysięcy, no ale rozpiętość cen potrafi być niesamowita ;)

Gość miranna
od artystow lepiej ale drogo tez sie kiedys zastanawialam nad kupieniem lampy od projektanta ale jak zobaczylam ceny to zaniemowilam co nie zmienia faktu ze rozumiem dlaczego moze to tyle kosztowac

Są dwie możliwości: x 1) Ktoś jest wyobraźnią i dobrym gustem obdarzony. Wtedy sam tworzy koncepcję/obraz jakiegoś miejsca. Do tej koncepcji, dopasowuje istniejące wyroby/lampy. x 2) Ktoś własnej wyobraźni i dobrego smaku nie posiada. Wtedy musi zdać się na koncepcję projektanta, który NARZUCI mu własną estetykę i spojrzenie na świat :).

Gość mitgar
Czemu twierdzisz, że projektant ma narzucać wizję? Przecież równie dobrze to Ty możesz mieć wizję i zlecić mu jej realizację ;)

>>>Czemu twierdzisz, że projektant ma narzucać wizję? Przecież równie dobrze to Ty możesz mieć wizję i zlecić mu jej realizację<<< x Bo powyżej nikt nie napisał o takim zleceniu, a tylko o zakupie konkretnego wyrobu. Ja jestem zwolennikiem komponowania wystroju, z dostępnych produktów i zlecaniu specjalistom, odpowiedniej modernizacji tych, które prawie pasują do mojej koncepcji :).

Gość gość
...To som koszmzry w stylu Żony Strażnika Żyrandola bredisławaKomorÓska

Gość mitgar
Wydaje mi się, że zawsze możesz spróbować sprawdzić dotychczasowe prace projektanta i traktować je podobnie do salonowych wyrobów, np. zlecając wykonanie czegoś podobnego ;) Nie wiem czy mowa wtedy o aż takim narzucaniu wizji ;)

Gość ezio auditore
zwykle od tego sie zaczyna, ze robia na zlecenie klienta, a pozniej przeplataja to z wlasnymi autorskimi projektami

Gość gość
wazne zeby dobrze wygladala :-)

Gość gość
jeżeli masz trohe więcej pieniadzy to projektant –te projeky z lunique bardzo mi sie podobaja :)

Gość kepor
nie drogie - od 3 stow wzwyz ;)

Gość gość
to rzeczywiscie :)

Gość krystynanana
wystarczy kupić lampy znanych firm jak np. Eglo lub Massive - Philips. Bardzo duży wybór nowoczesnych lamp, jak i tradycyjnych znajdziesz na stronie www.lampy-24.com Co bardzo ważne lampę możesz mieć prawie od razu po zamówieniu a nie czekać miesiąc lub dwa (a uwierz mi że mało który sklepy ma dostępne lampy od ręki). co też ciekawe, na ich stronie zdjęcia nie są retuszowane więc wiesz co kupujesz

Gość gość
Właśnie w takich sklepach internetowych, jak np. mlamp ceny są różnorodne. Więc ten bardziej zamożny i mniej znajdzie coś dla siebie, dodatkowo mają podobno jakąś tabelę rabatową więc się opłaca.