Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dosc biedy ..

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze nikt nie pomoze, ale musze sie wygadac. Jestem biedna. Mimo, ze oboje z mezem pracujemy (za najnizsza krajowa ) ledwo stracza do konca miesiaca. Oplaty, zycie czasami leki nic nie odlozymy. I tak z miesiaca na miesiac. Mamy 6 letnie dziecko. To wegetacja, z zycia nie mam nic ,czuje ze popadam w depresje. Moje ciuchy to sam lumpeks albo moje 10 letnie, na ktore nie moge patrzec. Byl czas, ze chcielismy wyjechac, ale nie mamy nikogo zaufanego zeby nam pomogl. Mi juz zycie ucieklo, ale zal mi dziecka, ze zyje w biedzie bez perspektyw ;(

Gość gość
to jest właśnie nasza cudowna wspaniała Polska dwie wypłaty jedno dziecko i bieda to strasznie przykre:( nie wiem co Ci poradzic żeby się coś lepiej ułożyło:(a w jakim rejonie Polski mieszkasz?

Gość gość
W kujawsko - pomorskim

Gość gość
tak! taka właśnie jest Polska. Dlatego my z mężem nie decydujemy sie na dziecko. Bo co dalej ?? Tym bardziej wkurza fakt socjalu dla imigrantów. Jakby było nas (społeczeństwo) stac na dzieci to kazde małżeństwo miałoby conajmniej 1 dziecko. Ale nas na to nie stać. I dlatego odkładam macierzyństwo na bliżej nieokreślone "potem" A potem będzie za późno. Nie stać nas na jedno dziecko a co dopiero dwójkę czy trójkę... Brawo RZĄD.

Gość gość
To czemu nie wezmiesz rozwodu? Przecież z takim nieudacznikiem będziesz wiecznie miała kłopoty materialne. Albo jedz zagranicę to zarobisz dobrą kasę. A jego zostaw niech się dalej męczy.

Gość stuknieta krysia
Cuesz sie, ze nie masz dlugow. Starcza ci to i tak niezle, wiec skoncz mi z tymi tekstami o depresji, bo nie wiesz czym jest prawdziwa bieda.

Gość gość
do stuknieta krysia: jeśli kasy jest "na styk" i nie mozna kupić sobie nowego ciucha, perfumy, ani lodów Grycan z górnej półki to to nie jest bieda wg Ciebie? Czy odmawianie sobie drobnych przyjemności żeby kupić chleb i margaryne to nie jest bieda? To co jest tą biedą wg Ciebie - bezdomność ?? Bo jesli tak to biorąc pod uwagę stosunek ludzi bezdomnych to niebezdomnych to faktcyznie w Polsce BIEDY NIE MA