Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sikawka

PROBLEM Z MOCZEM PO PORODZIE

Polecane posty

Gość sikawka

witam, mam pewien problem, juz dosc dlugo i dostanie mi sie ze nie poszlam wczesniej do lekarza -przyjme to na klate ;) ale do rzeczy: urodzilam 2 lata temu, silami natury, dosc duze bo prawie 4kg dziecko. od tamtej pory mam problem z moczem tzn sikam czasami po kilkanascie razy dziennie mimo ze malo pije w danym dniu. mam problem z trzymaniem moczu tzn jest lepiej niz zaraz po porodzie jednak pewnosci nie mam czy przy kichaniu nie popuszcze troche. co wiecej kiedys umialam trzymac mocz tzn jesli w danej chwili nie bylo mozliwosci skorzystania z wc umialam wytrzymac, teraz w zasadzie OD RAZU musze isc do ubikacji. Raz w nocy zdarzylo mi sie ze posikalam sie przez sen, i w ogole szybko zapelnia mi sie pecherz nawet jak spie mimo ze przed pojsciem spac nie pije wcale lub odrobine... Ciagle mam uczucie parcia na pecherz jakby byl mega pelny a przyjdzie do siusiania to wysikam kilka kropel-objawy jak przy zapaleniu ukladu moczowego ale nic mnie nie boli, nie szczypie. bylam u ginekologa po porodzie, powiedzial ze to minie ze miesnie kegla musza wrocic do normy itp. potem zrobilam na wlasna reke badanie moczu-wszystko ok. Mysle nad wykonaniem POSIEWU moze to wskaze cos wiecej,bo na pewno to nie jest normalne...czy lekarz pierwszego kontaktu cos mi pomoze? czy od razu urolog? jestem juz zmeczona tym mankamentem, codziennie chodze z wkladka na bieliznie... nawet zapach mi sie nie podoba sprawy kobiece sa ok, wydaje mi sie ze z drog moczowych nieladnie pachnie... no iseks jest problemem - ledwo mąż zacznie akcje a juz chce mi sie siku, pozycje "na pieska " czy "na jezdzca" calkowicie odpadaja... i jeszzce jedno - sikam czasami 10minut albo dluzej tzn sikam juz mam wstac bo koniec a tu znow czuje potrzebe wiec siadam znow sikam kilka kropel, wstaje i znow czuje parcie, tym razem normalna ilosc(dla innej osoby byloby to jedno normalne oddanie moczu au mnie trzecie w ciagu prau minut)...Maz mi dogryza ze sikam dluzej niz on ... no wiecie... ale co ja moge. pomozcie.

Gość gość
To jest konsekwencja tego cudownego porodu naturalnego. Pomoze ci tylko plastyka...

Gość gość
czy mialas przebijane wody płodowe?

Gość gość
To nie jest normalne. Tez urodzilam naturalnie 4 kg, ale nie mam i nigdy nie mialam takich problemow. Musisz miec albo oslabione miesnie, albo cos nie tak z samym pecherzem, podobno ciaza go oslabia, a w skrajnych przypadkach moze pęknąć... Musisz isc do lekarza. Nie masz problemow ginekologicznych, a wiec do ogolnego po skierowanie do urologa. Trwa to u Ciebie dlugo, woec jakby bylo zapalenie, to juz bys czula bol.

Gość sikawka
MIALAM PRZEBIJANY worek plodowy a czemu ?

Gość gość
to mozna zoperowac.idz do urologa.podziwiam ze wytrzymalas dwa lata z czyms takim

Gość sikawka
no moj ginekolog twierdzil ze to minie, nie mija, raz jest epiej raz gorzej, ale mnie to denerwuje i utrudnia zycie... nawet na autobus biec nie moge bo zaraz sikac mi sie chce.... a czy przebicie wód plodowych ma z tym zwiazek?

Gość gość
dziś ja tez mialam ,zyje z tym 20 lat i sobie daje rade nikt mnie nie informowal ze powinnam miec operacje przyzwyczailam sie i umiem panowac nad tym jednak jesli rzeczywiscie to powinno byc operowane to trzeba zasiegnac ray specjalisty

Gość gość
ja tak mam po cc. podobno to pierwszy objaw SM...

Gość gość
powaznie SM? no to kiepsko

Gość gość
Nie strasznie dziewczyny, to się zdarza po porodzie naturalnym, ale są różne sposoby na pozbycie się tego problemu, np. mój ginekolog oferuje zabiegi laserowe.

Gość sikawka
LEKARZ KAZAL WYKONAC BADANIE MOCZU I POSIEW.. jesli wyniki beda dobre to wtedy da jakies tabletki na wzmocnienie zwieraczy trzymajaych ujscie drog moczowych... zobaczymy co dalej. w poniedzialek ide na badanie.

Koniecznie zasięgnij porady lekarskiej. I najlepiej idź do dobrego urologa. Urodziłam 3 dzieci i nie mam tego typu problemów z trzymaniem moczu więc myślę że to nie poród sn jest powodem twoich problemów. Zobacz tu http://leczeniepro.pl/urolog-poznan-przygotowanie-i-przebieg-wizyty/ Dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy jesli o wizyte u tego specjalisty chodzi. Potrzebujesz tylko skierowanie od lekarza ogólnego ale jeśli pójdziesz na wizytę prywatną to bez skierowania będziesz przyjęta. Będzie dobrze :)

Gość uleczka131a
Też jestem zdania, że potrzebna wizyta u dobrego neurologa, może tu http://medichouse.pl/specjalista/urolog-warszawa/ Są tu b.dobrzy specjaliści , najwyższej jakości sprzęt. A wstydzić się nie ma czego, ten problem dotyczy dużej grupy kobiet.

Gość gość
spier/dalac z tymi durnymi reklamami..