Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zachować sie w kościele

Polecane posty

Gość gość

To nie jest żart proszę o poważne odpowiedzi lub wcale prawda taka że wieki nie chodziłam do kościoła lub raz na kilka lat chce to zmienić ale nie pamiętam jak należy się zachować i tak np Czy w czasie odmawiania Baranku Boży lub Panie, nie jestem godzien, należy uderzać się w piersi? Znalazłam informacje że Nie należy tego czynić, gdyż żadna z tych modlitw nie jest wyznaniem win. Gest uderzania się w pierwsi jest zalecony tylko w czasie aktu pokutnego. To w takim razie co zrobić z rękoma ??

Gość gość
Jesli.masz jakiś grzech powszedni to wtedy się stukasz w pierś żeby został ci wybaczony. Jak nie grzeszysz to się nie stukaj.

Gość gość
Oj z moim grzechem to szkoda gadać , ja to powinnam krzyżem co najmniej leżeć :( http://www.kkbids.episkopat.pl/?id=58#de3 tu jest strona jakiejś komisji do spraw kultu Bożego i mimo wszystko było napisane żeby się nie stukać gdyż to nie jest akt pokutny ale mimo wszystko grzeszny człowiek ma stukać ?

Gość gość
Stań z boku i patrz, co robią inni. Nie musisz robić wszystkiego, choć wypada np. uklęknąć czy wstać jak wszyscy to zrobią.

Gość gość
Rob to co wszyscy. Pamiętam jak ksiądz mówił że przy znaku pokoju nie powinno się podawać ręki, bo ludzie się nie znają i może po prostu nie chcą (nie pamiętam dokładnie o co chodziło) ale powinno się skłonić głowę

Gość gość
Przed Komunią Swiętą jeszcze raz przepraszamy i prosimy o wybaczenie Chrystusa - Baranka Bożego. Jest to akt pokutny. Ja akurat nie zawsze wykonuję wtedy gest uderzania się w piersi. Czasem tak.Co innego podczas odmawiania Litanii. Wtedy zawsze. Co do rąk, to zawsze trzymam je złożone dłoń na dłoni pod splotem słonecznym. Ech, gdybyśmy tak naprawdę uświadomili sobie , jakim cudem i wstrząsającym wydarzeniem jest Msza Święta, i kto wtedy z nami jest w pobliżu ołtarza, to leżelibyśmy wszyscy krzyżem....

Gość gość
Bog mi daje siłę . Nigdy nie zwątpienia choć były chwile ze na życie chęć traciłem .

Gość gość
tak też się ratuje obserwuje delikatnie (kątem oka ) innych i no jedni uderzają się w pierś , inni nie co do znaku pokoju to też słyszałam żeby nie podawać ręki a jednak w rzeczywistości jest tak że ludzie do okola mówią pokój nam wszystkim albo coś takiego skłaniają głowę po czym wyciągają rękę ... czyli tych co obserwuje też sprzecznie się zachowują

Gość Andrzejs
Czy chcesz wrócić na łono kościoła ? To ufaj i nie martw się o takie rzeczy o przyjdzie z czasem a ważne są EWANGELIE !

Gość gość
bardziej próbuje wrócić na łono kościoła, o ile znowu się nie poddam :( Niby to prawda że zachowanie to najmniejszy problem , z każdym kolejny razem będzie lepiej ale podczas mszy być spiętą i myśleć tylko o tym ze robię coś głupiego to chyba nie o to w tym wszystkim chodzi :( ale dziękuje za pomoc i tak :)

Gość gość
Skup się na Panu J/ezusie i ofiaruj Mu swoje spięcie i niepewność.

Gość gość
Ja nie byłam od wielu lat w kościele. Dopiero od dwóch lat od momentu przeprowadzki poszlam dwa razy poświęcic jajka to stałam na samym koncu, zaraz przy wyjściu.. nie wiem co się stało, jakoś kościoła się zaczęłam bać, jak sobie pomyślę że miałabym przyjąć komunie albo pojsc do spowiedzi to mi sie chce od razu plakać. No i od momentu nagłośnienia o tych księżach pedofilach to jak widzę księdza to mam ochote coś mu zrobić. Ja wiem, że nie kazdy jest taki sam, ale fakt, że mógłbybyć i ze księża krzywdzą dzieci doprowadza mnie do szału.

Gość gość
Poczytaj: Ostrzeżenie z zaświatów https://gloria.tv/?media=110973 od str. 27 :) rozjaśnia co się faktycznie dzieje w kościele - dlaczego następują zmiany i skąd się biorą

Gość gość
Ludzie to mają problemy. Po co komu te szamańskie rytuały dla motłochu

Gość gość
... wpisz w youtub: Catalina Rivas - Współcześnie Żyjąca Boliwijska Stygmatyczka cz1 https://www.youtube.com/watch?v=pKyk2sN7MKY Pięknie mówi o tym co się faktycznie dzieje w trakcie Mszy św. Pozdrawiam serdecznie :) PS: też się po wielu, wielu latach nawróciłam i nadal się nawracam :)

Gość gość
Żebyś się tylko na lewą stronę nie wywróciła z tego wszystkiego:D

Gość gość
Dziękuj***ardzo poczytam :) O samej komunii to ja chwilowo nawet nie myślę :( Kilka lat temu (nawet nie pamiętam 10 lub 11 lat temu ) jak byłam u spowiedzi nie dostałam rozgrzeszenia wiec najpierw z tym muszę sobie poradzić :(