Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafał834807

Jak pogodzić dwa róźne podejścia do wydawania pieniędzy?

Polecane posty

Gość rafał834807

Witam, od 3 lat jestem razem ze swoją żoną i odniedawna zaczeło coraz bardziej irytować mnie jej podejście do tematu wydawania pieniędzy. W skrócie moźna to opisać tak, że dla mnie im taniej tym lepiej a dla niej im droźej tym lepiej.Niemoge patrzeć jak kupuje kolejne trampki za ponad 300 zł podczas gdy za 2 razy mniej moźna kupić pożądne i dobrej jakości według mnie buty. Tak jest ze wszystkim, doszło do tego, że chociaż zarabia sporo mniej (czego jej nie wygaduje) to wydaje kilka razy więcej niż ja a gdy zaczynam się o to denerwować zaczyna lamentować, że wszystkiego jej bronie i sam powinienem w siebie więcej zainwestować bo chodzę jak dziad. Dodam, że oszczędności wolę wydawać na podróźe i inne pasje które ona uważa za marnowanie pieniędzy woląc świecić markowymi ciuchami smartfonami(których nieumnie nawet uźywać w pełni) itp Jak przekonywujecie swoich partnerów do swoich racjii? A może definitywny podział pieniędzy to jedyna opcja?

Gość gość
odgrodzić świnię od koryta :P

Gość gość
Jako kobieta Ci napiszę: jak możesz trzymać w domu taką piii*** która potrafi tylko kasę marnować :D. Głupi jesteś że ją trzymasz przy sobie. I tyle w temacie.

Gość gość
jesteś pizdą i debilem więc się niedziw że stałeś się dojną krową, tyle w temacie

Gość gość
pokolenie facetów bez jaj urosło i zakłada rodziny :P

Gość gość84
Na pierdoły to niech wydaje swoje pieniądze. Ze wspólnego / z Twoich utrzymanie domu, a jej pierdoły z jej kasy. Twoje pierdoły z Twojej kasy. A jak któreś nie ma to trudno. Niech odłoży.

Gość gość
A moze ma racje, ze wygladasz jak dziad?

Gość gość
A ten ciągle pisze: " jako kobieta..."

Gość gość
Są dwie prawdy: 1. za 150 nie można kupić dobrych butów nawet za 300 będą średnie 2. jak można, będąc mężem, dopuścić żeby kobieta decydowała o finansach. Shame on you.