Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie surowe mleko

Gdzie dostać mleko prosto od krowy?

Polecane posty

Gość lubie surowe mleko

bez gotowania i przetwarzania??? moge jechać na wieś i po prostu kupić od wieśniaka?

Oczywiście! :) w dzisiejszych czasach z pocałowaniem w ręke za pare złotych Ci sprzedadzą. Kiedyś po 5zł 2 litry były u mnie na wsi :) www.jakkupićmleko.pl

Gość surowe mleko to zdrowie
surowe mleko z krów bez antybiotyków i na naturalnej paszy to teraz szał na zachodzie, w USA ponad 10zł za litr w przeliczeniu, i to prosto z farmy bo w sklepach "nielegalne" sprzedawać, i po tej cenie sprzedaje się to błyskawicznie. Szkoda że PL tak daleko bo można by biznes porządny na tym zrobić, tylko ten transport za ocean, ufffff

Gość gość
Nie ma u ciebie w mieście rynku na którym sprzedają swojskie jedzenie?

Gość gość
Sądzę że wieśniak nie sprzeda mleka jak zobaczy wieśniare. Moja propozycja kup krowę wieśniaro

Gość gość
Ja nie sprzedaje swojego jedzenia. Nie wiem jak ty ale....

Gość gość
Krowie mleko nie jest zdrowe dla ludzi

Gość gość
A dla kogo jest zdrowe? Dla krowy tzn autorki?

Gość gość
Dla takiego cielaka jak autorka na pewno jest zdrowe

Gość gość
W kilku miastach Polski są mlekomaty.

A kto ci teraz mleko sprzeda? Mało kto ma krowe, a jak już to dla siebie tylko mleko. Ponoć mleko w torebkach jest najbardziej zbliżone do prawdziwego wiejskiego mleka. Ma krótką datę przydatności do spozycia.

Gość gość
Mleko dostaniesz bez żadnego problemu, pytanie czy krowa była pasiona naturalnymi składnikami, wiem, że im zdrowiej tym więcej mleka krowa daje. Mój szwagier stosuje jako paszę wysłodzinę browarnianą, która jest produktem ubocznym przy produkcji piwa. Młóto browarniane ma szerokie zastosowanie jako materiał paszowy w żywieniu bydła, może to jest jakiś sposób aby ludzie chcieli pić ponownie mleko? Takie młóto bardzo łatwo dostać - np, http://www.domino.org.pl/

Gość gość
Podobno w niektórych miejscowościach są tzw. mlekomaty.

Gość gość
Dobre mleko dają krowy, które karmi się młótem browarnianym, to jeden z podstawowych składników żywienia. Wtedy mleko jest naprawdę wartościowe. Rolnikom sugeruję wyposażyć się w takie, jeżeli chcę tego mleka sprzedawać więcej. Mozna je dostać np na http://www.domino.org.pl/, sam jestem rolnikiem a jednak widzę różnicę po tym jak zaczałem podawać krowom młóto

Gość gość
Takie mleko to tylko od krowy.

Gość gość
Dobre mleko dostanie się na pewno na wsi, ale też nie od wszystkich rolników. Ja sam ostatnio zauważyłem, że i moim krowom się pogorszyło. Na szczęście udało mi się znaleźć rozwiązanie dodając do jedzenia młóto browarniane od www.domino.org.pl

Gość gość
My z mężem kupujemy mleko na wsi, zazwyczaj ok 5 litrów na raz. Czasem na bio bazarku obok bloku pojawia się pan z dobrym mlekiem. Jednak takie prosto od krowy jest lepsze niż takie które stoi parę godzin :) Jak kupujemy je na wsi to pan jeszcze nam przelewa mleko przez takie filtry: http://www.horizont.com.pl/dla-rolnictwa/artykuly-do-hodowli/akcesoria-dla-mleczarstwa-i-udoju/akcesoria-do-udoju/item/5403-filtry-krazkowe-do-mleka-115mm-200szt i dopiero takie przecedzone zabieramy:)