Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem beznadziejna

Polecane posty

Gość gość

Nie mam przyjaciół,jestem brzydka,nie radze sobie z dzieckiem. Nie jest to depresja bo bylam u psychologa. Nie wysylajcie mnie do kolejnego psych. Bo ja wiem ze to nie wina choroby tylko moja. Nie potrafię podejmować decyzji. Może fakt ze zawsze ktos decydowal za mnie ma na to wpływ... Wiec mąż mi mówi zrób to i tamto to idę i robię. Mama mówi zrób cos tam- idę robię. Nic nie mówię i nie wyrażam swojego zdania bo i tak nikogo nie obchodzi. Siedzę całe dnie w domu z dzieckiem i nawet nie mam się do kogo odezwać. Juz nie mam sily sama do siebie. Wymiękam.

Gość gość
witaj nie wiem gdzie widzisz problem? nie przedstawiłaś tego czego oczekujesz i chcesz od życia,to że czasem człowiek jest nie po radny nie świadczy o tym depresji.

Gość gość
Ja jestem zawsze nieporadna. Nie umiem mówić o swoich oczekiwanych.

Gość gość
może nie umiesz mówić o nich głośno,nie sądzę żebyś nie maiła pragnień,marzeń tego czego sama chcesz

Gość gość
Właśnie. Nie lubię mówić. Ogólnie nie bardzo lubię mówić o sobie.

Gość gość
Mam jakas wewnętrzną blokadę od razu zakładam ze i tak to nic nie zmieni i nie mowie nic

Gość gość
to widać. ale napisałaś to co cię boli więc to jest jakiś początek że sie otworzyłaś :)

Gość gość
potrafiłabyś zrobić coś dla siebie? cos co daje ci radość

Gość gość
tak cię pewnie wychowali rodzice, że twoje zdanie się nie liczy to nie twoja wina, ale ich stylu "wychowawczego" ukształtowali cię na dupę wołową a ty masz pretensje do samej siebie o to ?

Gość gość
Niestety nie mamy wplywu na to jak wychowują nas rodzice i w jakim domu dorastamy. Rodzicow tez nie ma co obwiniac, bo kazdy wychowuje tak, jak potrafi, a błedy wychowawcze zazwyczaj są nieświadome. Powinnaś moze ten temat przerobić z terapeutą. Sama raczej nie będziesz potrafila zmienić siebie na tyle by funkcjonować w relacjach inaczej.

Gość gość
Ciężko mi robić coś dla siebie bo mam wyrzuty sumienia. Ostatnio wyszłam do przyjaciólki na popołudnie. Po niecalej godzinie bylam w domu bo zżarło by mnie poczucie winy

Gość gość
Zawsze tak bylo ze nikt się ze mna nie liczył. Zawsze mi się to niepodobalo. A przez to ze jestem doopa wolowa ( jak ktoś to ładnie ujął) wszyscy dostawali to co chcieli a ja udawalam ze zadowalam się byle czym.