Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To prawda, że PIS nie przyjmie imigrantów?

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że PIS nie przyjmie imigrantów? W sieci znalazłam coś takiego, zacytuję: "Podajcie dalej! PIS nie przyjmie imigrantów! Poseł PiS-u Jan Dziedziczak kilka dni temu powiedział, że trzeba się skupić na sprowadzaniu Polaków ze Wschodu. I że jeżeli przyjmiemy teraz 7 tys. imigrantów, to za chwilę będzie ich w Polsce 500 tys. I właśnie, żeby temu zapobiec PIS przyjmie repatriantów, nie islamistów. A na pytanie, że decyzja już zapadła, odpowiedział: "To trzeba ją odwrócić. Społeczeństwo tego nie akceptuje." Wywiad na stronie wsensie pl. Natomiast rzecznik PO podczas jednego z wywiadów w "Kawie na ławę" na pytanie: "Jak wielu jeszcze imigrantów przyjmie Polska?", odpowiedział: "Przyjmiemy wszystkich."" Sprawdziłam. Rzeczywiście jest taki wywiad z posłem PIS-u ( także na oficjalnej stronie posła, wpis z 8 października, tytuł: PIS nie przyjmie uchodźców ). I teraz się zastanawiam. Jeśli poseł tak powiedział, to pewnie ma przyzwolenie swojej partii na takie słowa. Zauważyliście, że wszyscy politycy, niezależnie z jakiego są ugrupowania, zawsze przedstawiają poglądy swojej partii, mówią w jej imieniu? Skoro więc padły takie słowa, to mam nadzieję, że w tym przypadku też tak jest i PIS rzeczywiście jest za sprowadzaniem wyłącznie polskich repatriantów, zamiast obcych nam kulturowo imigrantów. Obecne starcia imigrantów z imigrantami i z policją, do których ostatnio dochodzi prawie codziennie w Niemczech i innych krajach Europy, wzrost przestępczości, kradzieży, bójek i gwałtów, dobitnie świadczy, że przyjmowanie imigrantów nie kończy się dobrze. A ja chcę, żeby w Polsce było bezpiecznie i spokojnie.

Gość gość
przeciez imigranci nie chcą przyjezdzac do Polski , ile jeszcze razy tumanie trzeba ci to mowic, co z tego ze tu przyjadą skoro zaraz uciekną

Gość gość
Twoja wiedza jest dość ograniczona w tym temacie. Czy nie wiesz, że imigranci nie mają tu nic do gadania? Wsadzą ich do samolotów i czy tego chcą, czy nie, przywiozą do Polski ( 7 tys. albo 100 tys., jeśli to prawda, że na tyle rząd się zgodził ). I co z tego, że oni nie chcą być w Polsce, skoro będą musieli u nas być. Nie wiesz, że jeśli uciekną z Polski, to nasz kraj będzie musiał płacić za to wysokie kary i sprowadzać ich z powrotem? Taka jest umowa. Więc pisanie, że imgranci nie chcą do nas przyjeżdżać i że zaraz z Polski uciekną, nic nie da. Trzeba takiej władzy, która ich nie przyjmie.