Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyna chce intercyzy doradzcie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Znamy się z moją dziewczyna od 5 lat, razem mieszkamy coraz czesciej jest mowa o ślubie. Tylko że ona chce intercyzy. Ja mimo że skończyłem studia i pracuje w urzędzie zarabiam 2400, ona jeszcze na studiach zrobiła jakieś kursy kosmetyczne i ma własny, dobrze prosperujacy gabinet. Zatrudnia kilka pracownic zarabia około 7000 . Chce z kolezanka otworzyc kolejny w pobliskim mieście. Twierdzi że intercyza przyda się jej w banku jakby chciała wziasc kredyt i w ogóle nie chce mnie obciążać ryzykiem jej firmy. Co o tym myślicie. Czy ona nie ma do mnie zaufania? boi się ze ja okradne albo będę żył na jej koszt.?

Gość gość
I ma racje. Po co ma utrzymywac takiego gryzipiorka.

Gość gość
g****o prawda intercyza ma moc tylko w czasie rozwodu pewnie twojej lasce chodzi o rozdzielność majątkową a to zupełnie co innego niż intercyza bo intercyza jest na przykład taka w razie rozwodu dzieci dostaje matka lub w razie rozwodu twoja żona dostanie dom itd. itp.

Gość gość
powiedz, że też chcesz i że nie zależy Ci na jej pieniądzach tylko na niej wówczas może zmieni zdanie ale fakt faktem interesy w obecnych czasach - dziś są a jutro nie ma nie wiecie jaka przyszłość Was czeka Ty możesz awansować i zarabiać więcej od niej i wówczas te pieniądze Wam się przydadzą a interesy szybko mogą się posypać