Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zla po wizycie u dentysty

Polecane posty

Gość gość

Wrocilam dzis od dentysty,ktory byl naprawde swietny,ale ma nawał pacjentow,kilkumiesieczny czas oczekiwania itp. Nie ma opcji prywatnej opieki(mieszkam w Niemczech). Mialam mocno zepsutego zeba, usunal mi nerw...ale kazal mi przyjsc po raz kolejny za tydzien.Uprzedzil,ze leczenie bedzie trudne, bedzie wymagalo fachowej reki i wielokrotnych wizyt.Niestety,nie u niego,bo on nie ma miejsc... Kiedys bylam w tej poradni. Maja cala mase stazystow,ktorzy przyjmuja pacjentow i jednego super dentyste,o ktorym wspomnialam. Kilkanascie tygodni wczesniej bylam u pracujacej tam stazystki...nie umaial znieczulic zeba,nie zauwazyla zadnego ubytku..ba...nie zauwazyla nawet wyzynajacej sie osemki jako przyczyny bolu.Zabrala sie za leczenie zdrowego zeba,ktorego rozwiercila i zreszta skopala,co potwierdzil lekarz w Pl.(pojechalam wyrwac zrezygnowana 8 przy granicy,jeszcze tego samego dnia). Wracajac do tematu.Zapisano mnie do nowego lekarza. Oczywiscie rowniez stazysty. Widzialam go,bo akurat wchodzil, na oko mlodszy ode mnie(jestem przed 30), spodnie opuszczone w kroku.,..no mlody chlopak. Powiedzialam pielegniarce,zeby mnie zapisala tez do tego dobrego dentysty,skoro juz tu jestem,bo jest dlugi czas oczekiwania. A ta p**** odmowila! powiedziala,ze mam termin u lekarza(stazysty) i nie ma potrzeby robic terminu u tego dobrego. Nie wierzylam w to co slysze. Zrobilam afere,ze naganiaja stazystom pacjentow,ze moja sprawa jest trudna i dlaczego akurat ja nie moge zapisac sie do dentysty,do ktorego chce na termin za x czasu? sa pacjenci lepsi i gorsi? nie odpowiedziala... wkurzyalm sie, wyszlam stamtad. No i nie wiem co robic:(.... nie wiem czy inny dentysta tu mnie przyjmie za tydzien(dobrzy maja kolejki),a nie mam pieniedzy na prywatne leczenie tu,ani czasu na wyjazdy do Pl,bo mam male dziecko. Porazka. Nie rozumiem czegos takiego.

Gość gość
Po pierwsze niech to przeczytają wszystkie narzekaczki na polską ochronę zdrowia ;D Po drugie stażysta to też LEKARZ

Gość gość
Jeszcze sprostuje. Powiedzialam,ze pojde za tydzien do stazysty,ale poprosze o termin na kontrole za x czasu u dentysty, do ktorego chce pojsc. A ona odmowila.

Gość gość
Wiem,ze stazysta to lekarz,ale mam zle doswiadczenie po ostatnim razie,nie zycze nikomu a taki lekarz jak sama nazwa wskazuje...uczy sie fachu. Boje sie powierzyc tak trudna sprawe stazyscie,ktorego z reszta dopiero przyjeli.

Gość gość
czemu nie możesz iść prywatnie? nie ma prywatnych gabinetów stomatologicznych w Dojcze?

Gość gość
Są,ale nie mam pieniędzy. Jestesmy na etapie przeprowadzki do wiekszego mieszkania,mamy mase wydatkow,nie moge sobie niestety na tą chwile na to pozwolic,ale czekac tez nie moge;(

Gość gość
właśnie też miałam pytać a jak idziesz na NFZ to niestety to oni dyktują warunkii nie możesz sobie ustalać 10 wizyt na raz.. owszem prywatnie mozesz sie umówić na 2 wizyty.. tak, To każdy by był taki cwany i umówił się na 10 wizyt w roku żeby potem nie czekać kilka miesięcy

Gość gość
chciałaś się umówić na 2 wizyty na raz? tak to każdy by chciał, żeby później nie czekać :D NA kimś Ci stażyści muszą się przecież szkolić

Gość gość
ustalmy jedną rzecz: na kimś to uczą się studenci! A nie stażyści. Stażysta to lekarz z prawem wykonywania zawodu i on praktykuje a nie uczy się.

Gość gość
poza tym jeśli musisz to mieć już zrobione a chciałaś żeby Ci to zrobił ten dobry dentysta za x czasu?

Gość gość
i dobrze i szybko i za darmo jak widać nie ma nigdzie. Ani w NFZ ani w Dojcze ;DD

Gość gość
Napisalam,ze chcialam pojsc do stazysty ,a nie do tego dobrego,ale skoro juz jetsem,to chyba moge zapisac sie na kontrole do tego dobrego,kiedy bedzie juz po wszystkim,po wizytach u stazysty. NIgdy w Pl nie mialam problemu

Gość gość
Takie jestescie madre,a ciekawe czy byscie sie zgodzily,zeby wam stazysci robili reczenie kanalowe...bo ja nie.Nie dziwie sie autorce

Gość gość
Ja niestety odkąd przeprowadziłam się do Szczecina bardzo często zmieniam dentystów. Ogólnie jestem załamana ich umiejętnościami, dlatego proszę o polecenie naprawdę dobrej kliniki stomatologicznej w Szczecinie. Z góry dziękuję.