Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGAAAAA

Czy mam jakieś prawa?

Polecane posty

Gość IGAAAAA

Witam piszę tu, ponieważ mam problem i myslę, że tu ktoś udzieli mi odpowiedzi. A zatem... Mieszkam z mężem, który ma dziecko z poprzedniego związku... Razem w trójkę zameldowani jesteśmy pod jednym adresem i praktycznie my go wychowujemy, ponieważ matka zostawiła dziecko pare lat temu i tylko je odwiedza bądź bierze na weekend od czasu do czasu... Problem tkwi w tym, że mój mąż boi się iść ograniczyć prawa rodzicielskie, a matka dziecka odkąd zauważyła ze dziecko ma ze mną dobry kontakt robi wszystko by poprostu zrobić nam nazłość nawet kosztem dziecka... Ale pytanie mam takie odnośnie przedszkola... W zeszłym roku potrzebowałam zaświadczenie, by odbierac dziecko z przedszkola... W tym roku mąż był porozmawiać z Pania dyrektor a ona powiedziała mu,że nie musi nic wypisywać... Ostatnio byłam odebrać Dziecko no i pani wychowaczyni zapytała się mnie czy mam w ogóle zaświadczenie że mogę odbierac dziecko z przedszkola ( mimo, że od początku roku normalnie gdy szłam żaden nic nie żądał i ona takze żadnego zaświadczenia)... Wydaje mi sie, że to przez biologiczną matke, bo pewnie była pytać... i teraz moje pytanie czy ona ytakże musi podpisać tę zgodę czy wystarczy tylko, że mąż to zrobi... Tymbardziej, że w zeszłym roku z łaską podpisała, ale teraz już mu oznajmiła, że tego nie zrobi... Dlatego pytam czy wystarczy zgoda jednego rodziacA? Tymbardziej, że np mąż pracuje na popołudnie, i nie ma kto dziecka odebrać, bo ona dla dziecka ma tylko czas jak jej się zachce...

Gość gość
spokojnie możecie ograniczyć jej władzę

Gość IGAAAAA
No, ale chodziło mi też czy oboje muszą podpisać taką zgodę? czuję się tak bezradnie...