Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kasza jaglana, problem

Polecane posty

Gość gość

Zaczęłam podawać niemowlakowi kaszę jaglaną. I najpierw wszystko było ok. Ale po kilku dniach wysypka i chyba przez kaszę. Odstawiłam inne produkty nic nie pomogło. I winowajca to prawie pewna jestem, że to jaglana. Na pewno jest bezglutenowa, dodatkowo bio. Czy ktoś spotkał się z uczuleniem na jaglana? Przecież jest delikatna. Czy uczulenie może wskazywać na problem z glutenem w przyszłości? Podaje po mało kaszkę z glutenem i po tym nie ma żadnej reakcji. A mija już miesiąc. Jakie inne kaszki podawać? Na ryż alergii nie ma.

Gość gość
Mało prawdopodobne żeby to było od jaglanej, odstaw jaglaną i zobaczysz. Potencjalne uczulenie na jaglaną nie ma związku z glutenem więc nie rozumiem o jakich problemach w przyszlsc***iszesz.

Gość gość
Odstawiłam i nie pojawia się dalsza wysypka. A co z glutenem? Przeczytałam na opakowaniu, że może zawierać śladowe ilości glutenu i biorę pod uwagę, że to może o to chodzić. Bo informacji, że kasza jaglana może uczulać jest bardzo mało. Wręcz przeciwnie, że kasza jaglana jest bezpieczna. A zdarzyło się może komuś, że jedna firma kaszki uczulała a druga już nie? I jeszcze jedno, czy kaszka kupiona gotowa np. z holle różni się czymś od tej co zrobię sama?

Gość gość
Przecież napisałaś, że podajesz po malu gluten. We wszystkim moga być śladowe ilości glutenu.

Gość gość
ja tez ja podaje ale nie codziennie, córce nic nie jest.