Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak uniknac placenia alimentow?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio mialem sprawe z moja byla o alimenty i dostała 450 zł musze jej zaplacic do jutra ale nie mam i mysle jak uniknac placenia ona powiedziala ze jak nie zaplace to poda mnie do komornika i bede mial problemy nie zamierzam jej nic placic. co ona moze mi zrobic jak nie zaplace?

Gość gość
A pomyślałeś debilu że twoje dziecko musi jeść,sam się nażersz a ono? zrobić potrafiłeś ale już utrzymac nie chcesz.Powinni cie na pierwszej sprawie o alimenty wykastrować byś nie krzywdził innych.

Gość gość
Ona może podać Cie do komornika, tak jak powiedziała. Komornik będzie ściągał z Ciebie daną kwote plus to co dla siebie, jeśli egzekucja będzie bezskuteczna kobieta dostanie alimenty z banku alimentacyjnego, a Ty będziesz miał problemy. Jeśli posiadasz prawo jazdy to mogą Ci zabrać, możesz pójść do więzienia, zresztą same wizyty komornika są już nieprzyjemne. Pracujesz w ogóle, bo jeśli tak to komornik wsiądzie Ci na pensje.

Gość gość
Ale ja nie mam teraz pieniedzy jak bede mial to jej zaplace ale narazie nie mam. nie musi odrazu komornikami mnie straszyc.

Gość gość
To powiedz matole dziecku ze nie masz i nich poczeka na jedzenie jak bedziesz miał,matka cie powinna była wyskrobać.

Gość gość
To weź dziecku powiedz że narazie ma nie jeść jak będziesz miał kasę to go nakarmisz. Może przecież poczekać nie? Nie rozmnażaj się więcej.

Gość gość
Nie masz czy nie chcesz mieć?

Gość gość
Jak nie masz, to nie masz, a komornik i tak sobie poradzi. Nie z takich cwaniaków ściągałam. Nie życzę powodzenia.

Gość gość
Nie mam a ona by chciala odrazu moze poczekac troche przeciez caly czas sobie radzila odrazu do komornika po zlosci chce mi zrobic z tym komornikiem,

Gość gość
Odpowiadając na pytanie jak uniknąć płacenia alimentów? Nie płodzić. Druga opcja weź ślub zamieszkać z żoną dzieckiem, codziennie chodź do pracy i co miesiąc przynos pensje. Jak tak zrobisz napewno kobieta nie poda o alimenty bo będzie miała całą pensje do dyspozycji