Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostra infekcja w 13 tygodniu ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 13 tygodniu ciąży i niestety dopadła mnie jakaś infekcja, nie wiem czy to grzybica pochwy, lecz wszystko na to wskazuje (swędzenie, pieczenie, wargi sromowe są spuchnięte i bardzo zaczerwienione). Ledwo wytrzymuję, ból jest straszny, a wizyta u ginekologa dopiero w poniedziałek. Używam clotrimazolum, lecz słabo pomaga. Znacie jakiś sposób na złagodzenie pieczenia i swędzenia?

Gość gość
czabyło się nie bzykać w ciąży, dziecku wstyd za taką matkę i dlatego cie piecze !!!!!!!!!

Gość gość
Bzykać? Rozumiem, że ta czynność jest Ci obca, skoro tak się zbulwersowałaś ;) w ciąży zmienia się pH, przez co można coś złapać nawet poprzez wizytę w publicznej toalecie. Idiotyzm..

Gość Dejnaa
Sprobuj multigyn żel, calkowicie bezpieczny w ciazy, stosowalam bardzo pomaga

Gość gość
Hej. Ja jestem w 29 tygodniu. I po stosowaniu antybiotyku przypaletal się jakiś grzybek. Straszny świąd pieczenie i tak samo opuchnięte wargi. Clotrimazorum nie wolno stosować w I trymestrze bynajmniej tak powiedział mi mój ginekolog. Wypisal mi Nystatyne jestem dopiero po wzięciu 1 tabletki. Mam nadzieję ze pomoże. Ja też wszystko robiłam by złagodzić objawy a narobilam gorzej. Wybierz się czym prędzej do ginekologa ponieważ nieleczona infekcja może spowodować przedwczesny poród bądź poronienie.

Gość gość
można coś złapać nawet poprzez wizytę w publicznej toalecie. xxxxxxx to czabyło nie siadac!!!!!!!

Gość gość
Może od razu zamknąć się w pokoju i nigdzie nie wychodzić? :D płaczę! :D