Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem pojęcia ostra biegunka. Biorę tabletki anty

Polecane posty

Gość gość

Tabletki biorę od kilku lat, ale mam czasami pewną sytuację, z którą nie do końca potrafię sobie poradzić. Przykład: biorę tabletkę o 21.30, o 23 wybudza mnie ze snu potworny ból brzucha, biegnę do łazienki, siedzę na kibelku z 15 minut, załatwiam się, nieraz leci już sama woda. Schodzę, zażywam stary sprawdzony sposób czyli łyżeczka gorzkiego kakao i idę spać dalej- już więcej w nocy nie wstaję, żeby się załatwić. Taką sytuację należy zaliczyć do bardzo ostrej biegunki i przyjąć jeszcze jedną tabletkę z opakowania? Rozumiem, że raz kiedyś można, ale jak np. zdarzy mi się to 3 razy w ciągu miesiąca, to co mam wziąć 3 tabletki nad to? Czy po prostu uznać, że to zwykłe załatwienie się? Pytałam kiedyś o to lekarza i on twierdził, że biegunka, to kilka lub kilkanaście wizyt w toalecie pod rząd, a nie jednorazowa, nawet jeśli nieźle mnie pogoni. Przepraszam za niesmaczny temat, ale mam po prostu obawy. Ostatnio przytrafiło mi się to w 2 tygodniu braia tabletek i nie wzięłam dodatkowej, ale wczoraj był 3 tydz i rano wzięłam jeszcze jedną i oczywiście jednej mi teraz brakuję w opakowaniu.

Gość gość
Wcześciej nie miałam takiej sytuacji, bo nie załatwiałam się w nocy

Gość Migea
Ja bym sie zastanowiła nad zmiana tabletek, skoro masz takie skutki uboczne, nochyba ze to kwestia diety. Dodatkowo zacznij stosować osłone do antykoncepcji Harmonelle, może ona pomoże Ci sie uporac z tymi nocnymi biegami do toalety. Harmonella chroni przed zakrzepica i osłabieniem wątroby ale tez przed tymi "drobniejszymi" skutkami barania hormonów.

Gość gość
jeśli ginekolog wypowiedział się że Twoje incydenty to nie jest biegunka to nie masz chyba co drążyć tematu-chyba że u innego ginekologa.Ale jeśli założysz że trawienie wchłanianie to kwestia-ok.2 godzin, a biegunka dopada Cie w środku nocy, to wszystko pewnie się już wchłonęło. ja radzę tylko uzupełniać rano elektrolity-dobry jest orsalit dla dorosłych. A te biegunki to nie na tle nerwowym masz?