Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sześciolatek odrabianie lekcji pomocy !

Polecane posty

Gość gość

Witam, pytam mam 6 latkow z pierwszej klasy, czy U was również występuje ten problem, dziecko (syn ) nie potrafi się skupić, 5 zadanych linijek literek wyrazów do pisania zajmuję nam dobre dwie godziny z czego poltora to czas kiedy moje dziecko płacze histeryzuje , twierdzi że nie umie pomimo moich zapewnień ze jest ładnie, mam dużo cierpliwości jednak czuje ze jeśli będzie tak dalej to nie podolam.

Gość gość
Mojnsyn pisze koszmarnego,jest lewo ręczny i musi ćwiczyć, też nie potrafi się skupić ,męczy go pisanie aż mi go szkoda jak widzę,że rączka już go boli :( ale na szczęście zadanie domowe maja tylko 2 razy w tygodniu. On ma trochę więcej zadawane bo naprawdę brzydki pisze,choć uważa jest ładnie :o ,nie martw się to dopiero początek i z czasem będzie lepiej jeśli nauczyciel nie będzie zbyt wiele zadawał bo są tacy co przesądzają z ilością zadań domowych i dzieci się zniechęcają, podzielił pracę na etapy jeśli wiesz,że będzie długo trwać i rób przerwy ,nie za często i nie za długie żeby się dziecko nie rozbrykalo bo potem ciężko będzie się znowu skupić.

Gość gość
Przepraszam za literowki, pisze z tel :o

Gość gość
Dzięki za odpowiedź, posłucham będziemy robić przerwy, a zadanie domowe u nas jest codziennie , tylko na weekend nie zadają.

Gość gość
Hmm kuzyn mojego syna jest leworęczny i powiem Ci piszę pięknie nie wiem od czego to zalezy

Gość gość
Rozkręci się tylko nie odrabiaj za niego!

Gość gość
Ja z moim synem cwicze pisanie ( najpierw byly slaczki)od dłuższego czasu, on ma kłopoty z koncentracja i przypuszczenie ADHD, ale musimy jeszcze poczekać na diagnozę ,maluj***ardzo ładnie, ale kolorowanie to porażka, wszystko poza linie ,niedokładnie ,już moja 3 latka lepiej koloruje,kupilam mu specjalne pióro dla leworęcznych , jak pisze po śladzie to idzie mu dobrze,ale samodzielnie to robi kulfony. Nam też nie zadają na weekend,w tygodniu 3x. dzieci odrabiają lekcje w szkole z pomoca nauczycielki(innej )do domu maja tylko 2 razy. Martwi mnie to jego pisanie bo pani jest pod tym względem wymagająca i ostatni dostała opiernicz gdyż młody napisał "M" nie tak jak ona kazała. Wgl.cala ta szkoła stresuja mnie bardziej niż syna :o

Gość gość
U mnie tak samo. Jestem w pracy i myślę co będzie dziś do odrobienia.

Gość george orwell
zawsze mówiłem że przymusowa edukacja szkolna to jedna z najgorszych form totalitaryzmu, bo dotyczy istot niewinnych, tak niewinnych jak dzieci :classic_cool:

Gość gość
Bo generalnie takie małe dzieci mają jeszcze zbyt słabo rozwinięty układ nerwowy żeby nauczyć się pisać. Jeżeli będziecie dzieci nadmierne naciskać, to popadną w nerwicę, depresję i pod koniec szkoły podstawowej popełnią samobójstwo :)