Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy! Boje się,ze umrze ; (; (

Polecane posty

Gość gość

Mam królika angore od 12 lat. Dbam o niego najlepiej jak potrafię, jest członkiem naszej rodziny. Od pewnego czasu bardzo zaczęło mu ropnie lzawic oko, przemywam mu sklejona sierść solą fizjologicZna (zalecenia wetwrynarza) oraz oczko zakrapiam kropelkami z antybiotykiem. Dziś dałam mu jedzenie i ku mu mojemu zdziwieniu nawet nie podszedł do miski... wzięłam co na ręce gdyż wydało mi się to podejrzane i zauważyłam,ze nie ma dolnego zęba! Próbowałam go karmić, dawalam mu nawet starte jabłko lecz nic nie chce jeść ; (( boje się,ze mi umrze ; ( czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia? Co dawać mu do jedzenia?

Gość gość
Nikt z Was nie ma królika?

Gość gość
Moze do weterynarza idz

Gość gość
Właśnie mam wizytę dopiero za 2 dni bo wtedy mam iść do kontroli z okiem.... ale przecież nie będzie tyle glodowac ; (

Gość gość
Oj biedny kroliczek :(

Gość gość
lol, no to się chyba czas przyzwyczajać do myśli, że twój królik może lada chwila kopnąć w kalendarz, przeciętnie króliki domowe żyją do 8 lat. Twój jest już wyjątkowo stary.

Gość gość
Jeśli będzie ciepło, spróbuj z nim chwilę pobyć na jakimś trawniku (byle z daleka od jezdni), zobaczyć, jak trawę traktuje. Miałem królika miniaturkę i niestety w wieku 10-15 lat nasze kochane króliczki praktycznie skazane są na śmierć prędzej czy później. Jednak staraj się nie denerwować jeszcze, mój królik miał w wieku 9 lat zaropiałą ranę tuż pod szyją i przeżył.

Gość gość
Teraz bo nie chce brać na dwór bo jest już zimno i mokro.. daje mu do jedzenia przeróżne smakołyki z zoologicznego które wręcz uwielbiał... A teraz nawet na nie nie popatrzy ; ( Dzwoniłam do weterynarza, mówił,ze można spróbować dac mu zupkę dla dzieci ( wiadomo bez miesa) ale nawet tego nie chce jeść ; ( nie mam już siły ;x

Gość gość
Zmien weta. Idz do takiego, ktory jest od gryzoni. Po 1 krolik jest stary i wiecznie zyc nie bedzie . po 2 karmi sie papkami spevjalnymi strzxkawka, badz kroplowka. Ja mysle,ze juz czas na niego.