Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w styczniu wyjazd do Niemiec ?

Polecane posty

Gość gość

Witam . Miałem w planach wyjazd do Niemiec za praca i ułożeniem sobie tam życia . Jedyne co mnie powstrzymuje to zamieszki tam . I napływające liczba uchodźców . Jak sądzicie jaka sytuacja może być tam w styczniu . Czy warto będzie wyjeżdżać czy lepiej zostać w Polsce i tu próbowac sobie życie układać .

Gość gość
jesli jestes kobieta to nie jedz, Polki maja opinie szmat w swiecie afrykanskim i arabskim, Polka = biała = szmata Polki są latwe, chętnie kopulują z nimi i taka mamy opinie teraz, jak powiesz ze jestees Polką to od razu bedą cie traktowac jak wór na sperme

Gość gość
Jestem mężczyzną .

Gość gość
A konkretnie gdzie się wybierasz?

Gość gość
Konkretnie nie wiem gdzie tam gdzie będzie praca tam bym pojechał .Tylko nie wiem co jest dla mnie lepsze wyjazd w styczniu do Niemiec czy zostac w kraju . Mam 30 lat i czzs ukladac sobie zycie tylko nie wiem gdzie czy Polska czy Niemcy w zaistnialych sytuacjach .

Gość gość
Nigdzie nie jedź. W PL jest coraz lepiej, kraj pięknieje a Polacy się bogacą. Nasze pensj***ardzo się ostatnio poprawiły tak że nie opłaca się już wyjeżdżać. Ja wracam do PL bo tu będzie mi jak u Pana Boga za piecem. Pieniądze to nie wszystko, tu naokoło masz serdecznych rodaków którzy ci zawsze pomogą w potrzebie. A tam? Nie ma niczego.

Gość gość
Jak nie masz dzieci to jedź,w razie w zawsze można wrócić do kraju.

Gość gość
Nie mam dzieci . Mam solidne opanowane podstawy niemieckiego .

Gość gość
A pracę szukasz na własną rękę czy przez agencję ,po znajomości? Sorry za wscibstwo :p

Gość gość
Jeżeli będę szukał pracy to przez agencję . Równie dobrze może to być np . Pracownik produkcji czy też opiekun . Żadna praca się nie brzydze . Chodzi mi tylko o to żeby ułożyć sobie dobrze życie . Chce podjąć właściwy krok . W Niemczech są zamieszki ale więcej kasy w Polsce bezpieczniej ale mniej kasy .

Gość gość
Mozesz spokojnie wyjeżdżać, tylko pamiętaj by korzystać z pomocy sprawdzonych agencji,by nie wpakowac się na minę. Powodzenia.

Gość gość
Z góry dziękuję za odpowiedź . Miłego spokojnego wieczoru życzę .

Gość gość
Zamieszki SA tylko w kilku duzych miastach...NP tu gdzie ja mieszkam jest cichutko i spokojnie.Napewno nie wyjezdzaj do Berlina ,wybierz jakies mniejsze miasto,tam SA tez tansze mieszkania.

Gość gość
Dobrze wiedzieć . Bardzo Ci dziękuję .

Gość gość
Jedz!!! Jakie zamieszki tu nic sie nie dzieje! Piszesz jakby tu jakas wojna byla!!:D

Gość gość
Podejrzewam,ze ty nie masz pojecia jak TU jest .Najpierw musisz zbadac grunt,jakies znajomosci ,chcesz tak w slepo sam przyjechac?

Gość gość
Ilu ludzi pojechało w ślepo i jakoś sobie dali radę? Zna język a to już jest plus.

Gość gość
Zna jezyk...wystarczy ,ze wyladuje na Bayern i juz sie nie dogada...ale z drugiej strony kto nie ryzykuje ...

Gość gość
Jak zauważyłem opinie na ten temat są różne . Znam ludzi którzy wyjechali do Niemiec bez języka i pracują tam . Znam też osoby które pojechały do Niemiec i stamtąd wróciły . To jest ciężka decyzja .

Gość gość
Kurcze,mój facet pojechał z minimum języka,był i na Bawarii i wszędzie się potrafił dogadać. Teraz mieszkamy tu całą naszą rodziną i jeśli chodzi o pracę to jeśli nie oczekujesz nie wiadomo czego,to praca tu jest i naprawdę nie ma problemów z znalezieniem,poprostu trzeba chcieć.

Gość gość
A wiec się będę dalej uczył języka i w styczniu pojadę do Niemiec . Pozdrawiam .

Gość gość
Jakie zamieszki ? Mieszkam w Düsseldorfie i cisza . Co do " jadę ślepo " totalnie idiotyczna idea . Z praca mozesz mieć problemy ,( zeczywiscie przez uchodźców ) oglądałam program ze oni są zatrudniani za 3€ itd. Po drugie dobrze by było jesli po angielsku dobrze mówisz . Mógł byś jako kelner , pracować . Najlepiej jechać do dużego miasta . Wszystko jest drodze , ale tez lepsze szanse na prace .