Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic na obiad? 20zl w portfelu

Polecane posty

Gość gość

Mam makarony,ryz,ziemniaki. I 20zl co zrobić pysznego?

Gość gość
Kup łososia, oliwę i koperek, podsmaż, podaj z makaronem - proste, pyszne i zdrowe.

Gość gość
Dokupić mięso (mielone lub kurczaka) lub kiełbasę i jakieś warzywa i zrobić zapiekankę.

Gość gość
dokupić mieso mielone i zrobić pulpety lub kotlety mielone

Gość gość
Pulpety i mielone, yeaaaaah :D Klasyka kafe :D :D :D

Gość gość
Kopytka z sosem,albo bulką tartą:)

Gość gość
Kupić dynię, zrobić z niej sos do makaronu (podsmażyć cebulę/szalotkę, dodać dynię, podlać wodą albo bulionem, ugotować do miękkości, rozgnieść, doprawić solą/pieprzem, gałką), podawać posypane podsmażonym boczkiem i serem typu Bursztyn.

Gość gość
A ty hrabianko codziennie homary wpier/dalasz???

Gość gość
Kupic mieso mielone, pomidory w puszce i zrobic bolognese. Jak masz w domu kukurydze fasole i groszek w puszce to chilli concorne

Gość gość
11.06 homary nie ale na pewno nie kluchy z tłuszczem, marna flądrowata ści/ero bez szkoły :)

Gość gość
A dlaczego nie kopytka?zapychacz?przeciez nikt codziennie ich nie robi,a mozna dokupic troche warzyw i zjesc z sosem warzywnym,pyszne, a tu gwiazdy tylko łososie wp*****laja:-S autorko,na ile osob?

Gość gość
Właśnie pokazalas swoją klasę, kulturę i obycie :D

Gość gość
gość dziś co ona ma z groszkiem zrobić? :o Naucz się gotować, a potem dawaj "porady"! :o

Gość gość
paczka kotletow sojowych kosztuje 6 zl i starcza na dlugo ale ja optuje zza kluchami, najlepiej szare i z kiszona kapusta

Gość gość
Piersi z kurczaka, przyprawę cury, smietane- zrobić kurczaka w sosie do ryzu. Inna opcja: pieczarki, piersi z kurczaka, smietana- mam pysznego kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym do ryzu lub makaronu. Ziemniaki, marchewka, pietruszka może być do tego cukinia, jedno jajko trochę maki- zetrzeć na grubych oczkach- i mamy smaczne placki warzywne.

Gość gość
bogaczki z kafe. co robią karierę i zarabiają po 10 tys mc

Gość gość
Kluski ziemniaczane- potrzebne tylko ziemniaki, jajko, maka i cebula. zrobić ciasto jak na placki ale bardziej geste, wrzucać kluski na wrzątek a potem do tego podsmazona cebulke;) jami.

Gość gość
brawo dziewczyny jak zwykle pokazujecie klase :(

Gość gość
Za dwie dychy można zrobić obiad z kilograma ryby, do tego ziemniaczki, koper - smacznie i zdrowo. Albo makaron w sosie pomidorowym z podsmażonymi klopsikami, do tego żółty ser, pietruszka i gotowe. Skoro masz ryż - zrób rizotto, dokup jedną paprykę, dodaj cebulkę, rozmaryn, sól, pieprz, możesz to podlać winem albo na koniec dodać dla puszystości łyżkę śmietany - można to jeść osobno, można z każdym jednym mięsem. Zrób pieczone w ziołach pałki z kurczaka, z powyższym rissotto, do tego surówka z pomidorów i cebuli. Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą - w 20zł spokojnie się zmieścisz. Placki ziemniaczane na słono lub słodko, tu już po całości zaoszczędzisz, a wszyscy będą się zajadać. Ziemniaki w mundurkach, do tego śledź w śmietanie z cebulką. Opcji jest mnóstwo :) p.s. Ty, pindzia, co się tutaj tak ob/s/rałaś na miętowo ze śmiechu odnośnie naszych propozycji- może zapodasz parę dobrych przepisów, właśnie planuję sobie menu na weekend, pomożesz? :)

Gość gość
Obiady na słodko: - racuchy z jabłkami- maka, jajko, mleko, drozdzie, jabłka. - ryz zapiekany z jabłkami- ryz, jabłka, cynamon, podawac cieple ze smietana . - nalezniki- przepis chyba każdy zna, z musem jabłkowym, dziemem, I nie na słodko: - pyzy z mięsem- przepis latwo znaleźć, - krokiety z mięsem, albo grzybami i kiszona kapusta, - z ziemniakow zrobić frytki, do tego kotlet z kurczaka i surowka, jest mnóstwo opcji.

Gość gość
u mnie dzisiaj makaron z białym serem twarogowym, boczkiem i cebulką :) Dawno nie jadłam i mam mega ochotę na takie danie :)

Gość gość
kopytka dla plebsu OJP w restauracji z sosem kurkowym ostatnio 45 złoty :-O następnym razem poproszę o rabat bo powiem że kopytka =plebs ;-) żałosne peesdy

Gość gość
gość dziś wiesz, jak się robi risotto? Bo chyba pojęcia nie masz. Przecież do tego musi być specjalny ryż, i wykonuje się w konkretny sposób a nie jakieś nie wiadomo co ze śmietaną... :/

Gość gość
11.46---serio nie widzisz różnicy między sosem kurkowym a tartą bułą smażoną na margarynie? serio??? Peesdo głupia? :D

Gość gość
Makaron ryż ziemniaki są to wystarczy za 20 zł kupić 10 piw i obiad zrobiony.

Gość gość
11:46 Tak, ja wiem, że ty risotto robisz wyłącznie z arborio, na oryginalnym Merlocie, podlewasz je bulionem gęsim zrobionym koniecznie minimum dobę wcześniej, a dymkę posmażasz wyłącznie na Lurpaku. Nie dodawaj też, że dodajesz do niego koper włoski i bouquet garni, bo to przecież oczywiste jak słońce, co nie, dziewczyny? :) Podsypujesz oryginalnym parmezanem i orzechami macadamia, to jasne jak słońce :) ALe my, zwykłe, polskie kury domowe, robimy risotto na miarę naszych portfeli i oczekiwań, zwłaszcza dzieci - a więc na tanim maśle, z dodatkiem curry, papryki, cebuli i taniego, białego wina ;) Jedno mnie tylko zastanawia: czemuż, ah czemuż nie ma cię na forum dla arystokracji tylko siedzisz wśród takich polskich, bidnych miernot? :(

Gość gość
Ryż z cukrem, makaron z dżemem, ziemniaki z sosem.

Gość gość
gość dziś , a żebyś wiedziała. Jak coś robię, to robię to jak trzeba. A jak robię zwykły ryż z dodatkami to nie nazywam tego risottem, proste. Ciekawe, czy ty byś chciała pójść do restauracji, zamówić np. pierogi ruskie i dostać zamiast tego pyzy z mięsem, bo w sumie to prawie to samo, jedno i drugie nadziewane...

Gość gość
11.58----wygrałaś :D :D :D

Gość gość
to ja od pulpetów i kotletów mielonych jeśli chcesz możesz jeść nawet g****o nie obchodzi mnie to,a to co ja gotuje to moja sprawa. Tak własnie dzis u mnie na obiad pulpety w sosie pomidorowym.Niezła nędza co?a ty żryj margebule tępaku :)