Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roza z Imbirem

Jak ubieracie dzieci do przesazkola?

Polecane posty

Gość Roza z Imbirem

Roza z imbirem dziś [12:17] taki luzny temat. Ja ubieram moją czterolatkę w wygodne ubrania. To jest regula numer 1 zeby było jej wygodnie. Czyli getry, koszulka lub krotka tunika. Czesto widze dziewczynki w przedszkolu w dlugich sukienkach albo spodnicach i zasanawiam sie jak one sie w tym bawia. Albo w takich sztywnych jeansach musi by im mega niewygodnie.

Gość gość
Nie oceniaj zbyt pochopnie. Moja córka w przedszkolu miała fazę na spódnice i sukienki. Taki ubiór był wtedy dla niej najwygodniejszy a spodni i getrów miała wtedy może 3 sztuki.

Gość gość
Skąd wiesz? Wszystko zależy od tego, do jakich ubrań jest dziecko przyzwyczajone. Jeśli np. ktoś od 2-3 roku życia nosił np. sztruksy, dżinsy itp., to właśnie w wieku 5-6 lat może źle się czuć w dresach. Córka mojego kuzyna, jak była mała to nie pozwoliła sobie założyć żadnych spodni. Jej mama mówiła, że ręce jej opadają, że nie wie, co ma robić.. że tłumaczy jej, że chociaż na drogę do przedszkola, bo zimno... nic.. tylko spódniczki w grę wchodziły. Ja mam akurat syna i zakłada spodnie i koszulkę z krótkim rękawem. Zamiast jakiś sztywnych trampek, to ma paputki. (paputki. pl) W styczniu skończy 3 lata. Córce pewnie bym zakładała leginsy i jakieś dłuższe bluzki/koszulki czy tuniki lub spodnie i koszulkę. Ale raczej się nie przekonam, jak się ubiera córkę, gdyż mam 2 chłopaków.

Gość gość
Nie umiem ci odpowiedzieć bo nie wiem co to przesazkole:(

Gość roza z imbirem
Ja nie oceniam tylko zastanawiam sie czy im wygodnie. Dzieci maja zajacie sportowe i rozne gry wiec jak robi to w sukience do kostek. Oczywiscie jet to decyzja rodzicow i ich dzieci moga chodzic nawet nago, ja sie po prostu pytam jak ubieracie i czym sie kierujecie to wszystko

Gość gość
Wygodnie to po pierwsze :) ma 2 pary sztruksów i jedne są wygodniejsze niż dres a w drugich mu źle sie siedzi na podłodze wiec te pierwsze sztruksy tez nosi. A bluzki daje różne, przewaznie te kupione w lumpie bo mi szkoda. Jak widzę ze na obiad są buraki albo cos z truskawkami to juz wiem ze szykuje sie pranie na min 60 stopni i szkoda mi firmowek bo co jakiś czas jakas plama zostaje. Spodnie szyje sama z dresowki.

Gość gość
Niektóre dziewczynki upierają się przy sukienkach czy spodniczkach.

Gość gość
Tez mialysmy paputki. Gumantak odciskala sie corce na nozce, ze powstal slad na stale. Nie reklamuj bo jeszcze sie ktora skusi.

Gość gość
moja jest w maluszkach i tez zakładam jej sukienki i spodniczki, zresztą ona nie ma jeszcze 3 lat i tak naprawdę nie zwraca uwagi na ubiór narazie, W spódnickach i rajtuzkach lub getrach jest jej wygodnie. Chodzi tez w getrach i bluzkach lub tunikach, spodnie rzadziej bo są sztywne i może być niewygodnie