Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę po prostu NIE PRZYJŚĆ na rozmowę kwalifikacyjną?

Polecane posty

Gość gość

Zadzwonili do mnie dzisiaj z propozycją rozmowy jutro. W oszołomieniu i zaskoczeniu się zgodziłam, cv wysłałam jakiś czas temu. Niestety już kilka dni temu i poczytałam opinie o tym pracodawcy (to jest wielka korporacja), na gowork ma 1,5 gwiazdki na 5, mnóstwo osób wypowiada się negatywnie, poza tym po opisach tej pracy jednak nie do końca mi odpowiada... Nie jestem jeszcze w takiej sytuacji, że musze brać wszystko, co mi się nawinie. Stąd pytanie - czy mogę po prostu nie przyjść na tę rozmowę? Bez dzwonienia i tłumaczenia? Co zrobić?

Gość gość
Możesz. Dlaczego nie ?

Gość gość
lepiej powiadomić, chociaz mailowo...może jeszcze kiedys będziesz zmuszona skorzystac z tej oferty

Gość gość
Po co ty na forach o to pytasz. Zalezy od ciebie. Nie podoba ci sie ,to nie idziesz. Nie chcesz tam pracowac. Wypada zadzwonic,ze cie nie bedzie.

Gość gość
Napisz albo zadzwoń - że nie możesz przyjść, bo coś Ci wypadło bardzo ważnego albo że znalazłaś lepszą robotę za normalne pieniądze. ;-)

Gość gość
Traktuj innych tak, jakbyś chciała, żeby cie potraktowano - czyli po prostu zadzwoń i powiedz, że znalazłaś ciekawsza oferte i nie przyjdziesz.

Gość gość
Dzięki, po prostu nie mam ochoty im się tłumaczyć i dzwonić. A konkretnie do tej osoby, która rekrutuje maila nie mam, aplikacja była przez formularz internetowy na ich stronie. Żałuję, że się zgodziłam, ale tak to bywa, kiedy jest się zaskoczonym

Gość gość
Ja też kiedyś byłam w takiej sytuacji, wysłałam maila ze niestety nie mogę przybyć i przy okazji podziekowalam za odpowiedź na moją aplikację