Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Londyn 2015 rok

Polecane posty

Gość gość

Jaka pensja jest dobra przy dzisiejszych kosztach zycia w Londynie?

Gość gość
Mysle , ze 400 tyg na reke to juz dobrze

Gość gość
ha ha ha ha ha ha ha ha ha chyba dniówki!

Jeśli zarabiamy średnią krajową w obu krajach (i tam też się za nią utrzymujemy), to w Polsce pensja taka daje nam ok. 67% brytyjskiej siły nabywczej (biorąc także pod uwagę różnice w podatkach). Choć zarabiamy nominalnie tylko 37% tego, co Brytyjczycy, to ich ceny są średnio 81% wyższe niż nasze i stąd taki wynik, jeśli chodzi o siłę nabywczą. Moja kuzynka, która urodziła w Londynie właśnie trzecie dziecko już nie wróci.Jeszcze zachowuje pozory, bo mówi z dziećmi po polsku i kupuje w polskiej księgarni Rewolucja http://www.rewolucja.co.uk/ polskie książki, ale świat buduje sobie już całkiem po angielsku.

Gość gość
brednie. ceny znacznie wyzsze to lokum /zwlaszcza na poludniu/ oraz uslugi /wszedzie/. ceny zarcia sa porownywalne lub czesto NIŻSZE i to jest dla mnie szok...

Gość gość
Londyn jest jednak trochę za dużym miastem. Podróż z centrum na obrzeża to często 1h drogi w 1 strone. A jeżeli chodzi o książki, to tutaj mają duży wybór http://ksiegarniainternetowa.co.uk/ i stosunkowo tanią dostawę.

Gość gość
Londyn jest jednak trochę za dużym miastem. Podróż z centrum na obrzeża to często 1h drogi w 1 strone. A jeżeli chodzi o książki, to tutaj mają duży wybór http://ksiegarniainternetowa.co.uk/ i stosunkowo tanią dostawę.

Gość gość
dajcie sobie spokoj z Londynem to miasto jest dobre dla bogatych

Gość gość
Dokladnie! To miasto bogaczy, milionerow, celebrytow, slaw, bankowcow...

Gość gość
Mam swój dom w londynie, swoja wode, butle z gazem. Place tylko za prad zyc nie umierac mi wystarcza 200 funtow tygodniowo na 3 osobowa rodzine i Jeszcze sie pieniadze odkłada a niczego nie brakuje

Gość gość
masz swoj ale pokoj na wynajmnie marzycielu, w uk ma dom buahahahahah....:DD

Gość gość
400 na tydzien? ja mam troche wiecej I nie wystarcza mi na zycie. Jestem singielka bez dzieci ale mieszkania sama nie dam rady wynajac bo Londyn drogi jak cholera a prace mam w centrum wiec albo drogie mieszkanie albo dojazd.

Gość gość
19;52 nie jestem marzycielem i wiem co to znaczy byc na swoim. Nie mam zadnych wspollokatorow mam kawalek swojej ziemi domek jest swoja woda jest i gaz w butach kupuje to na rok 50 funtow wynosi a pompe do wody zmieniam raz na rok to 30 funtow. Jedyne rachunki to prad jedzenie i przejazdy.