Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam razem z chłopakiem mamy po 18 lat i obecnie Przebywamy w Londynie żeby zarobić trochę pieniędzy.W Polsce nie mamy za ciekawej sytuacji moja matka nie żyje, ojciec jest alkoholikiem i mieszkam z nim i z babcią która ma prawie 80 lat.Chłopak z kolei ma ojca i matkę którzy mają po 36 lat bardzo Młodzi.. Mię interesują się nim w ogóle czy teraz czy wcześnie przed 18 rokiem życia.razem z chłopakiem chcemy wrócić do Polski w lutym żeby kontynuować naukę ponieważ w tedy zaczyna się nam semestr ale jego rodzice powiedzieli ze nie wpuszcza go do domu bo ojciec Niby nie ma miejsca bo ma jeszcze młodszego syna, a matka ma faceta nie chce Żeby Michał mój chłopak wracał do domu.moje pytanie co zrobić w takiej sytuacji? Do mnie nie może iść ponieważ nienawidzi mojego ojca za to że piję i zneca się nade mną... Czy matka może go wymeldowac z domu jak Skończył 18 lat a nie ma gdzie mieszkasz? Najgorsze jest to że to naprawdę spokojny chłopak który nie ma żadnych problemów z narkotykami Czy z alkoholem ogólnie z niczym, matka straszy że zamieni zamki w drzwiach.. Co zrobić boję się że jak wrócimy on nie będzie miał gdzie mieszkać..

Gość gość
Matka chyba nie może go wymeldować, tak mi się wydaje. Ma prawo mieszkać w domu rodzinnym dopóki nie będzie miał swojego mieszkania lub dochodów pozwalających na samodzielne życie poza domem. Trzymam za was kciuki i życzę szczęścia.

Gość gość
Jeśli nie przebywa w miejscu zameldowania pół roku to może to zrobić. W innym przypadku nie. Chyba że wskaże mu lokal zastępczy