Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda z tymi cyklami?

Polecane posty

Gość gość

Czy prawdą jest ze cykle po poronieniu odrazu wracają do normy? Tzn ze jak przed miałam 28 dniowe to teraz też. Tak mi połowa w szpitalu powiedziała. Nievkonsultowalam tego jeszcze z gin bo mam przyjść po @ ale nie dostałam jeszcze a dziś mija 33 dzień i nic.

Gość gość
nie muszą być regularne jak w zegarku, organizm musi dojść do siebie, ale płodność wraca natychmiast, więc możesz być znów w ciąży, dlatego nie masz okresu

Gość gość
serio? a kiedy wykonać test by dał poprawny wynik ? tak sobie myśle i faktycznie nie zawsze było to zbezpieczenie. Cholera i mam objawy jak z poczatku tamtej ciąży ale tłumaczyłam to sobie że to jeszcze hormony... ale z drugiej strony one pojawiły sie jakiś tydzień temu a nie odrazu po poronieniu..

Gość gość
najlepiej wykonać dwa badania beta hcg w dwudniowym odstępie czasu - jeśli wynik rośnie - to nowa ciąża, jeśli spada, to pozostałości hormonu po tamtej ciąży

Gość gość
Niestety nie mam takiej możliwości bo pracuje w godzinach pobierania krwi :(

Gość gość
laboratoria pobierają krew między 7-18, niektóre też w soboty, ciągle pracujesz ?

Gość gość
Polecam forum parenting.

Gość gość
test z apteki może być mylący bo może wyjść pozytywny na podstawie hormonu z poprzedniej ciąży. Możesz też zaczekać dwa tygodnie i powinno już być widać dobrze ciażę na usg, a nawet tętno zarodka

Gość gość
Pracuje od 6 do 15. U nas w laboratorium pobierają od 7 do 11, nie mam jak iść niestety :( boję się wykonać testu bo wiem ze ten hormon hcg może się jeszcze utrzymywać:/ ale z drugiej strony chciałabym zadbać o ewentualne maleństwo jak najprędzej by ta tragedia się nie powtórzyła :(

Gość gość
no to jak chcesz zadbać, to łykaj witaminy i kwas foliowy i tyle - co więcej chcesz zrobić..

Gość gość
Masz 33 dc tydzień temu dostałaś objawów, czyli pewnie tydzień po owulacji. Nie za szybko na objawy? Zarodek się ledwo zagniezdzi i juz?

Gość gość
Kwas foliowy biorę już od 10 miesięcy bez przerwy bo przygotowywała się do 1 ciąży. A o zadbanie chodziło mi o jakieś leki na podtrzymanie itd. Ale żeby się po nie udać do gin muszę wiedzieć że jestem w ciąży

Gość gość
Luteina chyba? Ale bez recepty nie dostaniesz

Gość gość
ile minęło od poronienia i który to był tydzień?

Gość gość
33 dni. 9 tydzień W tej straconej ciąży też bardzo szybko czułam że się udało i nawet test nie był potrzebny. A objawy wróciły identyczne jak wtedy

Gość gość
Powinnaś była uważać chociaż z miesiąc, a nie od razu się brać za plodzenie.

Gość gość
Wiem o tym doskonale. Uwierz mi ze wcale na rękę by mi nie była teraz ta ciąża bo to tylko strach i nerwy a ja jeszcze do siebie nie doszłam psychicznie :(

Gość gość
Ale z drugiej strony nowe życie, nowe nadzieję. Ze może tym razem się uda, że będzie wszystko dobrze. Sama już nie wiem co mam myśleć. Chyba poczekam jeszcze kilka dni i zrobię ten test bo co innego mi pozostaje. No chyba że okres wcześniej dostanę

Gość gość
U mnie po poronieniu hormon beta hcg spadał przez 3 tyg

Gość gość
Wykonała bym test na twoim miejscu. Hormon powinien już spaść po 33 dniach.

Gość gość
witaj. miałam podobny problem do Twojego. Poroniłam w 8 tyg. Cykle przed miałam 25-26 dniowe, po zabiegu też duzo szukałam w internecie kiedy powinnam dostać 1 miesiączkę. Mineły 32 dni i okresu nie było, zaczęłam się martwić i zastanawić czy może aby przypadkiem nie jestem znowu w ciąż.Wykonałam test w 32 dniu od zabiegu i była słaba kreska, pisałam na różnych forach o moich wątpliwościach i tam dziewczyny pisały że to hormon jeszcze z tamtej ciąży. Kiedy po 40 dniach nadal miesiączki nie dostałam i wykonałam test były już dwie grube kreseczki :) dziś moja mała ma 3 lata i jest zdrową silną dziewczynką:) Tobie równiż życze szczęścia i żeby ci się wkońcu udało kochana. :*

Gość gość
Dziękuję za wsparcie :) Niestety wczoraj nie zdążyłam kupić testu a zdecydowałam że zrobię jak najszybciej.. W poniedziałek dopiero będę w mieście to kupie i wykonam w wtorek.. Do tego czasu muszę czekać albo ma okres albo na wynik testu.. Nic innego mi nie pozostało