Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka gis

Czy sprzedawca na alle moze robic mnie tak w ...?

Polecane posty

Gość anka gis

kupilam atlas gdzie sprzedawca obiecywal super gratis. Dalam za atlas 40zeta a gratis mial miec wartosc 70zl... Nie sprawdzilam wartosci gratisu, bo akurat liczyl sie dla mnie atlas. Ale ok, dostalam atlas z rzekomym gratisem o hiper wartosci i co sie okazalo. Na aukcjach tego sprzedawcy identyczny gratis moge sobie kupic za 6 zeta :/ a mial miec wartosc 70! oszust jeden :(

Gość gość
to co ty głupia jesteś,że uwierzyłaś,że gratis będzie droższy niż zakup (w tym przypadku atlas) :D:D

Gość gość
nie patrzylam na gratis tylko na altas. Malz ma imieniny niedlugo i wiedzialam ze jest mu potrzebny taki. dopiero jak dostalam paczke to sie wqu...lam ze tak ludzi w ..... robia :/ A nawet do allegro nie napisze bo gooopia atlas kupilam z mezowego konta alle i usuwalam maile zeby sie nie zorientowal co dostanie :D

Gość gość
e tam,to daj sobie spokój,szkoda nerwów :)...może facet się pomylił i gratis miał być za 7 zł a nie za 70 zł :P

Gość gość
nie pomylil sie bo ten sam kit laduje ludziom na wielu aukcjach. premedytacja. jak tylko bedzie po imieninach to mu wj***e za to nega. zaluje ze teraz niewiele moge zrobic na takie klamstwa

Gość gość
o kurcze no to rzeczywiście palant,pewnie chce sprzedaż nadrobić gratisem a tak naprawde daje jakiś szit...palant

Gość gość
widocznie dla sprzedawcy ten gratis ma taką wartość...dla ciebie nie musi...a konkretnie co to jest?

Gość gość
niestety i to niby super sprzedwca. musialabym napisac do allegro z konta meza ale wtedy nie upilnuje kiedy na jego poczte odpisza i sie wyda atlas. musze czekac i wtedy dopiero odplace palantowi :D

Gość gość
no ale napisała,że ten sprzedający sprzedaję ten gratis za 6 zł a nie za 70zł

Gość gość
wartosc jest taka za ile moge sobie ten gratis kupic na jego innej aukcji. a jesli moge kupic za 6zl to niech nie pierd...li ze to wartosc 70

Gość gość
tak z ciekawości co to gratis? :D

Gość gość
gratisem byl przewodnik

Gość gość
pewnie myslal ze wibrator i dopytywal :D

Gość gość
kto dopytywał,ja?...jestem kobietą :D...tylko jak mu wystawisz negatywa to pewnie ci się odpłaci,a szkoda by było

Gość gość
jeśli to to ten przewodnik po Egipcie co ma 600 stron, to on rzeczywiście tyle kosztuje w księgarni, więc nie wiem o co się rzucasz...

Gość ania gis
ja na alle tylko kupuje wiec co za roznica, neg mi nie zaszkodzi. dziwie sie ze ludzie tak mysla i toleruja fakt ze ktos ich oszukuje z obawy przed negiem. ja kupuje place i wymagam. gdyby kazdy bal sie odwetowych negow to by oszustwa rosly na wieksza skale

Gość gość
ja tam wole się ugryźć i nie wystawić negatywa bo nie chcę odwetowego, sprzedaję na allegro i te negatywy tylko by mi zaszkodziły

Gość gość
jak sprzedajesz, to moze i tak, ja patrze jako tylko zakupowiczka

Gość gość
nie wiem ile ma stron, w pracy zostawilam. tam wybieralo sie ktory przewodnik chcesz nie wzielam egiptu akurat. nie wiem ile w ksiegarni kosztuje, widze ile na aukcjach sprzedaje.

Gość gość
i co w tym negatywie napiszesz głupia babo? Że spodziewałaś się gratis butelki johny wolkera. Płacąc 40 zł za atlas? No idiotka po prostu.

Gość gość
ze spodziewalam sie gratisu o deklarowanej wartosci hehe

Gość gość
A dlaczego miałaby się spodziewać Dżonego? Może dla Ciebie lepiej tolerować krętactwo.

Gość gość
ale jak można uwierzyć,że gratis będzie droższy niż atlas? sprzedający byłby w plecy 30 zł

Gość gość
umiecie czytac ze zrozumieniem? gdzie widzicie ze kupilam zachecona wartoscia gratisu? atlas mnie interesowal. myk z gratisem zirytowal mnie dopiero jak dostalam paczke

Gość gość
w opisie aukcji, którą łatwo znalezc na podstawie informacji podanych przez autorkę, jest zdjęcie przewodnika. można tez zobaczyć, że na innej aukcji sprzedawca wystawia te przewodniki w cenie kilku zł. Czyli autorka wiedziała dokładnie co dostanie jako gratis, więc nie rozumiem jej oburzenia. Może sprzedający zaopatrzył się w te przewodniki w nadziei na super biznes, a sytuacja międzynarodowa trochę sie zmieniła, bo wycieczki do Egiptu są teraz niebezpieczne, więc sprzedaje te ksiązki za pół darmo. A ich wartość , tak jak podał w opisie , wynosi 70 zł.

Gość gość
Autorka w momencie zakupu nie musiała znać treści aukcji z przewodnikiem. Z tego co rozumiem kupowała jeden atlas i nie musiała się zapoznawać z treścią innych aukcji. Patrząc z perspektywy tej jednej aukcji z atlasem, sprawa wygląda jednoznacznie - opis nie jest fair skoro można u tego samego sprzedawcy kupić rzecz za kilka zl.

Gość gość
Teoretyzowanie. Pytanie jest proste - ile jest wart gratis? Tyle ile w najdroższej księgarni w sieci? Czy tyle za ile można go kupić w tym samym miejscu, co atlas? Kupując na allegro, porównuje się ceny z allegro. Jak kupuję chipsy w biedronce, to nie porównuję ich wartości z ceną z almy.