Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatrzymywanie się wody w organizmie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) czy któraś z Was zmagała się z takim problemem w czasie ciąży? Ja wylądowałam przez to w szpitalu, cała jestem jak jedna wielka bańka. Byłam przerażona swoja wagą,bo przytyłam 18kg, a w szpitalu powiedzieli,ze to właśnie przez tę wodę i jak tylko wszystko sie unormuje powinnam ważyć mniej. Ile mniej ważyłyście kiedy juz zszedł wam ten nadmiar wody? Ciekawa jestem ile tej wody moze sie zebrać.

Gość gość
10 dni po porodzie miałam 20kg na minus -takie było zatrzymanie wody u mnie. Zeszło dopiero po porodzie.

Gość gość
O matko, to bardzo dużo. Ja dostałam na to jakies leki moczopędne,bo mialam do tego podwyższone ciśnienie i było ryzyko,ze to zatrucie ciążowe,ale na szczęście nie.

Gość gość
-13, ale to łącznie z dzieckiem, wodami itp. Nie byłam bardzo opuchnięta, ale dośc mocno - tez było podejrzenie zatrucia.

Gość gość
a który to tydzień ciąży? u mnie ciśnienie było podwyższone ale zatrucia nie było. Ale ogólnie to masakra aż do porodu. Straszne obrzęki.

Gość gość
Mi zeszło dopiero po porodzie, do domu wróciłam lżejsza o 10 kg, a potem codziennie spadał kg, potem pół kg. W sumie przytyłam 20 kg z czego 10 było wodą.

Gość gość
35 tydzień. Leżę z nogami w górze, dostaje te tabletki i czuje przynajmniej po nogach i twarzy,ze jakby jest troche lepiej.

Gość gość
Do pewnego momentu myślałam,ze po prostu tyle tyje w ciąży,ale w koncu przestalam widzieć kostki a nogi zrobiły sie twarde jak kamień, poza tym nawet zaczęłam miec problemy z poruszaniem się,wiec stwierdziłam,ze to jednak nie jest normalne.