Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cien drugiej kreski na tescie ciazowym

Polecane posty

Gość gość

Czesc wszystkim, jestem tu nowa i chciała bym poznac wasze historie może ktoraj miała podonie.. otoz 1 września miałam miesiaczke, w październiku w dzień spodziewanej miesiączki dostałam lekkiego plamienia, brązowy slub który utrzymywal się przez 2-3 dni, był widoczny tylko na papierze toaletowym, kilka dni później miałam dużo bezbarwnego sluzu, 2 dni temu robiłam test ciążowy i z pierwszych sekundach nic nie widziałam wiec odlozylam go na bok ale po jakies godzienie jak na niego spojrzałam to zobaczyłam taki cien cienia, widoczny pod swiatlem i nie jestem pewna co o tym myslec, chce powtórzyć test za kilka dni ale wydaje mi się ze to tylko moje zludzenia bo chciała bym mieć drugie maleństwo :) tylko zastanawia mnie dlaczego nie miałam normalnego okresu, zawsze mam okres długo bo ok 6-7 dni i to bardzo obfity i bolesny... mam nadzieje ze cos doradzicie :) dziekuje

Gość gość
Ja mialam taka kreske pod swiatlo na tescie... kilka miesiecy pozniej urodzila sie moja cora:)

Gość gość
super mi to slyszec :) ale nie chce się nastawiac, wiem ze chociaż slaba kreska oznacza ciaze ale nigdy wcześniej nie widziałam takiego cienia, już sama nie wiem czy go widze czy chce widzieć... w poprzedniej ciąży robiłam test w dzień spodziewanej miesiączki i kreska była, nie był to cien ani tez gruba krecha ale była widoczna :) a teraz jak tam sobie mysle ze jeśli w październiku te moje plamienia to było zagniezdzanie się zarodka to jeśli była bym w ciąży to test był by wyraźni, wkoncu już minely prawie 2 tygodnie od ostatnich plamień

Gość gość
a u mnie taka kreska nie oznaczał niczego dobrego, straciłam ciążę

Gość gość
Po godzinie test jest nieważny.. Może falszowac wynik. Zrób jutro jak będzie cień po 5 min to jesteś, ale nie po godzinie. Po godzinie to nawet dziewicy moze ciążę wskazac

Gość gość
tak wiem ze test jest nie wazny ale jednak daje jekies nadzieje ale nie chce brac go pod uwagę chociaż bym chciała, jutro zrobie test jeszcze raz, innej firmy, mam nadzieje ze cos wyjdzie :) jutro mój synek konczy 2 latka to może zrobie wszystkim niespodzianke :) a jak nie to będę czekac do następnej miesiączki chociaż mysle ze jeśli jestem w ciąży to powinno mi cos wykazac nawet teraz. czy to możliwe ze poziom hcg jest zbym maly żeby wykazac ciaze na tym etapie ?

Gość gość
Racja, nawet na teście jest napisane, żeby po upływie jakiegośtam czasu nie brać pod uwagę wyniku.

Gość gość
Ja miałam na wszystkich testach drugą słabą kreskę , taką pod światło a w ciąży nie byłam . Robiłam bete a kilka dni po tym dostałam okres . Beta wykazała, że ciąży nie było . Jak u Ciebie było tylko plamienie w dniu kiedy miała pojawić miesiączka to podejrzewała bym ciążę . Zrób bete , koszt ok30 zł ale pewniak będzie . Albo test za kilka dni .

Gość gość
Znowu ten cien cienia drugiej kreski

Gość gość
Ja miałam na dwóch testach cień kreseczki, poszłam na betę i ona potwierdziła ciąże. Nie wiem po co się wypowiadają kobiety, które ciąże straciły... Budzą jedynie lęk i obawy u kobiet ciężarnych.. Lepiej już nic nie pisać... A Tobie autorko tematu życzę jak najlepiej :)

Gość gość
Miałam to samo. Prawie niewidoczna druga kreska, a dziś 14 tydzień ciąży :-) Polecam zrobić test z rana - u mnie pojawiła się gruba, widoczna krecha :-)

Gość gość
Kiedy wy się nauczycie że wyniku nie odczytuje się po godzinie....Masakra. Jak nie jesteś pewna co wyszło to poczekaj ze dwa trzy dni i zrób drugi test a nie sie zastanawiasz czy cień cienia to ciąża...No ja pier...jak w przedszkolu.