Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co może uczulać niemowlaka? proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Niemowlak ma pół roku. Coś strasznie go uczuliło. Wizytę mamy po weekendzie. Nie ma żadnych objawów nie licząc wysypki. Nie wymiotuje, nie ma biegunki, temperatury. Wysypka pojawiła się w sumie na całym ciele, ale najgorzej jest na plecach. Są takie skupiska wyprysków. Dziecko nie drapie się, jest spokojne. Nie mam pojęcia co uczuliło. Nic nowego nie zostało wprowadzone w ciągu 2-3 dni przed wysypką. Czy może coś uczulać co wcześniej nie powodowało wysypki? Gluten przyjmował już prawie miesiąc i było ok. W domu pojawił się wcześniej nowy dywan. Został już zwinięty, chociaż materiał z którego został zrobiony miał nie uczulać. Kaszka wyeliminowana, która była ostatnio podawana.Dodatkowo z diety wykluczyliśmy wszystko co zostało podane jako nowe. Ubrania prane w proszku dla dzieci. A może coś w mojej diecie? Karmię głównie piersią. Wcześniej nic nie uczulało. Dokarmiamy czasami mm, teraz weszliśmy na bebiko 2 . Możliwe jest to, że 2 uczula jak z 1 było wszystko ok?

A skąd wiesz, że to uczulenie? Z małym dzieckiem nie czekałabym tak długo na wizytę.

Gość gość
Dokładnie j.w. może to jakaś choroba a nie uczulenie. Zabierz dziecko do przychodni całodobowej.

Gość gość
Moze to trzydniowka... Wtedy wysypka utrzymuje sie 3 dni i po 3 dniach pojawia sie goraczka. To lekka choroba wieku dzieciecego i nie ma potrzeby isc do lekarza. Podawaj duzo picia.

Gość gość
Trzydniówkę już przechodził. A dlaczego myślę, że to uczulenie? Ponieważ nie ma żadnych innych objawów. Dzwoniłam do przychodni, rozmawiałam z lekarzem i powiedział, żeby przyjść w poniedziałek. Pytał o objawy. Kazał obserwować. Jak już pisałam wyżej: dziecko nie ma temperatury, ładnie je, pije. Nie ma biegunki, nawet kataru.

Gość gość
Ttzydniowka KONCZY SIE wysypka!

Gość gość
Jak może być trzydniówka bez wcześniejszych objawów? Pisałam już, że dziecko przechodziło kilka tygodni temu trzydniówkę, owszem później miał wysypkę, ale taka wysypka najczęściej przechodzi w ciągu 2 dni. I w naszym przypadku tak było. Jeżeli ktoś ma doświadczenie w sprawie uczuleń to poproszę o wypowiedź. Za diagnozę trzydniówki Paniom podziękuje i napiszę żegnam:).

Gość gość
U nas to był objaw AZSu, też właśnie koło 6 mies. życia. Zmieniliśmy płyn do kąpieli na emolient (taki, jaki był wtedy najtańszy) i problem skończył po kilku dniach.

Gość gość
To żadna trzydniówka. Nie piszcie głupot autorce. Zapewne uczulenie. Może wcale nie być łatwo zlokalizować przyczynę.

Gość gość
U nas tak objawiało się uczulenie na nowy pokarm. Zaczęliśmy wprowadzać pokarmy stałe i mały zaczął mieć wysypki.