Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dobry zawód, to jaki w obecnych czasach?

Polecane posty

Gość gość

Myślę o takim zawodzie, po którym będzie stała praca i płaca. Czy istnieje w ogóle taki zawód w PL ?

Gość gość
Np lekarz, notariusz, radca prawny, kierownik / dyrektor/ prezes itd, architekt ( o ile jest dobry), inżynier budownictwa

Cos miedzy informatyka a rachunkowoscia bo poradzisz po tym sobie w urzędzie i w pracy na produkcji. A nie oszukując się teraz to zazwyczaj tylko biura i zakłady produkcyjne. No chyba ze masz aspiracje inne :)

Gość gość
Języki obce zwłaszcza niszowe(japoński,chiński),elektryk,zawody związane z budownictwem,wykończeniówka

Gość gość
Hmm tak myślałem nad informatyką, ale tam pewnie matematyka to podstawa, a ja humanista :-(.

Gość gość
Lekarz, farmaceuta, ksiegowa

Gość gość
Informatyka zdecydowanie dla umysłów ścisłych i analitycznych.

Gość gość
Dentysta Endokrynolog Psychiatra

Gość gość
Dobrze ktoś napisał że kierowca tira.Zamiast kilkuletniej nauki inwestujesz w kategorie i kursy.Masz prace w Polsce lub Unii gdziekolwiek chcesz i dobre zarobki.

Gość gość
Ja rok temu zrobiłem dwa kursy spawania MAG 135 Teraz wyciągam 3500 na rękę za 170 godzin Wcześniej pracowałem na budowie za 2500 miesięcznie. Ale spawacz to cięzka praca teraz to widzę, a w lato masakra dosłownie.

Gość gość
Jeśli szukasz dobrej pracy i chcesz posiąść nowe, przydatne umiejętności, zapisz się na nasze darmowe kursy: http://utn.pl/OxM6a . Gwarantowane certyfikaty!

Gość gość  z kafe
dobry zawód to dyrektor :D Wg mnie przede wszystkim trzeba być dobrym w swoim fachu, lekarz to dobry zawód, ale można zarabiać dużo i mało np internista nie zarabia kokosów, a specjalista kardiolog kasuje po 200zł za wizytę w prywatnym gabinecie dodatkowo ma np pracę na etacie w szpitalu lub poradni specjalistycznej państwowej i tu już są spore pieniądze. Tak samo prawnik czy informatyk.

Gość gość
Są tylko dwa dobre zawody w tym kraju: ksiądz i polityk. (Pod warunkiem, że zdąży nakraść i go wybiorą). Reszta g****o warta.

Gość Jola_ola

Ja myślę że dobry zawód to kierowca tira. Duże zarobki i w miarę spokojna praca. a jak ktoś lubi jeździć za kółkiem i poznawać inne kraje to już w ogóle bajka. Tylko trzeba uważać żeby dobrze trafić bo niestety sporo firm transportowych to oszuści. Mój mąż na szczęście jeździ u maszońskiego i nie mogę złego słowa powiedzieć. kasa zawsze na cczas i to bardzo dobra.