Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie Ariadna, co myślicie

Polecane posty

Gość gość

strasznie mi sie podoba ale boję sie, że będą przekręcać na Adriannę lub Adrianę i to zarówno w wymowie ale też i ,,papierkach"

Gość gość
troche wydumane, no ale to tobie ma sie podobac a nie nam :) ale rzeczywiscie- wszelkie urzedowe pisma bedziesz musiala 10razy sprawdzac, bo latwo przekrecic

Gość H helix
Na pewno to imię będzie przekręcane. Ja sama miałam dość trudne i rzadkie (choć polskie) nazwisko i we wszelkich urzędach, bankach a nawet zamawiając taxi musiałam literować albo pokazywać dowód, żeby było prawidłowo zapisane. Dopiero po ślubie, gdy zmieniłam nazwisko, nie mam już tego problemu. Skąd w ogóle pomysł na takie udziwnione imię dla córeczki? Rozumiem, że nie chcesz, żeby była piątą w klasie Julką, Mają czy Zosią, ale jest dużo innych, niezbyt popularnych a pięknych imion, których dziecko nie będzie musiało powtarzać po kilka razy, zanim ludzie je załapią.

Gość gość
tak znane z mitologii ale wybierając je nie wyleciało mi z to głowy, poprostu przeglądając imiona jakoś mnie zainteresowało, podoba mi sie też bardzo Julia ale wkolo mówią, że oklepane