Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie ja chyba wpadne w depresje zwariuje, odkad mam psa

Polecane posty

Gość gość

i przywiazalam sie do niego strasznie, to cholernie chce mi sie wyc nad losem skrzywdzonych zwierzat czy tych w schroniskach. jest mi ich cholernie zal, od paru dni mysle o tym non stop i coraz bardziej nienawidze ludzi za to co robia tym bezbronnym zwierzetom, ze je torturuja, czy porzucaja. dla mnie to smiecie nic nie warte!

Gość gość
i prosze zwracajcie sie do mnie per pani

Gość gość
Gorzkie żale będziesz tu wylewać nad ich losem,ale to niczego nie zmieni.Bezdomnych zwierząt jest za dużo i nie da się pomóc wszystkim.Sad but trud.:-(

Gość gość
Rozdaj majątek schroniskom

Gość gość
przejdź na wegetarianizm, wteyd dopiero ma się nad tym termatem rozkminę i deprechę;-) powodzenia z pieskiem, zwierzaki to kwiatuszki w nasyzm życiu

Gość gość
Ja też strasznie nad nimi ubolewam. Mówi się tak: świata nie zbawisz, ale możesz zmienić los jednego zwierzątka. Ja nie raz płaczę jak czytam co ludzie wyprawiają. Mam psa, który miał byś sprzedany na targu i 2 porzucone kotki. Dbam o nich jak mogę. Ty też pewnie troszczysz się o swojego pupila i to jest najważniejsze. Jesteś wrażliwą osobą i to jet naprawdę piękne.

Gość gość
jak widze jak ona sie cieszy jak wracam do domu, jak mi przynosi zabawke zeby sie z nia bawic. no zal serce sciska ze inne zwierzatka nie maja tyle szczescia zeby ktos je zabral i pokochal. chociaz jak weszlam na strone na facebooku schroniska w moim miescie i tam bylo zdjecie pewnego pieska ktory od urodzenia czyli 7 lat spedzil w schronisku i mial takie smutne oczy plus to co tam napisali o nim dodatkowo mnie poruszylo, a potem doczytalam ze ten piesek znalazl dom i to podobno naprawde wypasiony, tylko zeby go tam pokochali to mi sie ogromny banan na buzi pojawil. mysle ze gdyby do zdjecia pieskow dolaczali takie opisy chwytajace za serce i to udostepniali, robili jakies akcje to wiecej ludzi przygarnialoby je. ale schroniska patrza tylko zeby dostac kase z urzedu miasta, a reszte maja w d***e.

Gość gość
nie wczuwaj się tak. życie to na zmianę radość i cierpienie a natura jest taka że każdy znajduje w życiu i to i to. nawet pies w schronisku. oczywiście każdy wrażliwy na krzywdę czlowiek chcialby żeby cierpienia nie bylo ale to niemożliwe. ja o swojego psa dbam bardzo, dobrze je, śpi ze mną w lozku, bawię się z nim. jest przyjazny wobec innych psow i niekonfliktowy. wydawalo by się oaza lagodności. ale jak w trawie wyczuje nornicę to zaczyna się polowanie i od czasu do czasu przynosi mi albo zjada taką zamordowaną myszkę, też przecież niczemu nie winną, też przecież mającą swoje zabawy i swoje mysie radości w niczym nie gorszą od mojego psa. tak samo krowy i świnie ktorych mięso moj pies zjada nie umierają w hospicjum ze starości. są hodowane na mięso i w "kwiecie życia" zabijane a też tak naprawdę są fajnymi zwierzakami i na dobrą sprawę byly by nie gorszymi "malymi przyjaciółmi" niż pies czy kot. dlatego dobrze radzę - o ile to możliwe starajmy się żeby cierpienia bylo jak najmniej ale trzeba zrozumieć też że dopóki będzie życie to będzie i cierpienie i nie ma co wpadać w depresję i wariować. taka po prostu jest przyroda.

Gość gość
Takie życie, nic nie poradzisz niestety. Są ludzie źli i dobrzy, wrażliwi i bez serca. Ludzie także krzywdzą innych ludzi, torturują i zabijają własne dzieci, a co dopiero zwierzęta. Tak było, jest i będzie. To, że będziesz się zamartwiać nic nie pomoże, a zaszkodzi jedynie Tobie, Twojemu samopoczuciu i psychice.