Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzałamana

zaszłam w ciążę 1,5 msc po cesarce

Polecane posty

Gość gośćzałamana

Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Jak zakończyła się ciąża, jak przebiegała, co z dzieckiem? Wiem że zaraz posypią się krytyczne uwagi i wyzwiska ale zanim je napiszecie, zastanówcie się czy tak bardzo chcecie dokopać komuś innemu...

Gość gość
a dlaczego sie nie zabezpieczalas ?

Gość gość
ale czemu uprawiałaś seks bez zabezpieczenia po 6 tyg.od cesarki? dlaczego? znam dziewczyne ktora zaszła jakies 3-4 mies. po cesarce i bardzo źle znosila ciąże zasłabnięcia itp.caly czas pod czyjaś opieka musiala byc. 3 ostatnie miechy praktycznie przelezala w szpitalu.ale z tego co wiem dziecko zdrowe ale szczegółów nie znam

Gość gość
dlaczego? bo mimo 30 lat jestem głupia i nie sądziłam że zajdę w ciążę przy stosunku przerywanym. Tabletki anty mam już wykupione od kilku dni, czekałam na okres, który nie nadszedł. Dziś zrobiłam test i pozytywny. Teraz możesz szydzić.

Gość gość
nie chodzi o szydzenie jesli jeden test ci wyszedl pozytywny i nie mialas jeszcze okresu to nie jest powiedziane ze jestes w ciazy zaczekaj jeszcze i idz do lekarza zeby potwierdzil/wykluczyl ciąże bo to starasznie szybko i różnie to bywa... no ale i tak jestes nie odpowiedzialna :P

Gość gość
miałam już okres po porodzie. Miałam cc 7 sierpnia a 13 września dostałam okres, nie karmiłam piersią. Może ktoś jeszcze się wypowie??

Gość gość
Napisze jedno masakra znam Dziewczynę zaszła w druga ciążę po 2 Mc źle ja zniosła bardzo przytyla dziecko urodziło się zdrowe dlaczego nie uzyliscie prezerwatywy? Współczuję tobie i mężowi

Gość gość
poszukaj jest tu już taki temat dziewczyny piszą że się bały ale było ok, na pewno dobrego lekarza szukaj koniecznie,powodzenia

Gość gość
zal mi Ciebie i nie chce Cie dolowac Kazda kobieta wie, ze stosunek przerywany to zadne zabezpieczenie A zal tym bardziej, ze bedzie Ci bardzo ciezko , Dziecko rok po roku, cesarka za cesarka ? Zycze Ci, zeby to byla tylko burza hormonow i zeby sie okazalo, ze nie jestes w ciazy. Zadbaj tak czy siak o antykoncepcje, nigdy nie ufaj kobiecie... tfu, mezczyznie ;)

Gość gość
Lekarze z tego co mi wiadomo zalecają kolejną ciążę co najmniej dopiero po około pół roku po cesarce, trzeba czekać na pełne zagojenie rany.

Gość gość
nie wiem po cesarce ,ale wiem jak zajść po operacji miałam ją 8 maja i w tym samym miesiącu zaszłam w ciąże po za tym że blizna na brzuchu bolała i bałam się że pęknie nic szczególnego się nie działo w sumie zanim brzuch mi urósł blizna się w miarę wygoiła moja ginekolog nie mówiła mi że to rozsądne ,ale i nie krytykowała dziecko zdrowe ja również ( żeby zaraz nie było że to nie ma nic wspólnego bliznę po operacji miałam na dole brzucha w tym miejscu co cc) idź do lekarza i dopytaj jeżeli będzie to zagrażać tobie będą Ci proponować usunięcie lecz ja bym się na to nie decydowała ,ale to tylko moje zdanie :-)

Gość gość
Do goscia wyzej. Owszem - to nie ma nic wspolnego. Co innego blizna na brzuchu, a co innego blizna na macicy, poniewaz wlasnie o macice tu chodzi i k ryzyko pekniecia, rozejscia sie blizny.

Gość gość
To jest przestroga dla kobiet, trzeba niestety myśleć i po cesarce kobietki ABSTYNENCJA co najmniej te 5 miesięcy, żeby się wszystko wygoiło i nie było ryzyka wcześniejszej kolejnej ciąży. Czy wy nie możecie żyć bez seksu???

Gość gość
ryzyko jest zawsze :-D nie wiesz co będzie jutro a jak nie wiesz jaką miałam operację i na co to proszę Cię nie pouczaj mnie autorko na kafeterii to raczej tylko hejt i tu nic mądrego nikt Ci nie doradzi idź do lekarza zrób badania potwierdź i wtedy możemy pisać dalej i się martwić ,cieszyć oraz zastanawiać CO BY BYŁO GDYBY :-D

Gość gość
a może hormon hcg po pierwszej ciązy jeszcze nie spadł i dlatego test pozytywny, pisze to nawet w ulotce

Gość Jedynaczka4
Musisz pójść do ginekologa żeby określił w jakim jesteś stanie po cc., oraz czy możesz mieć drugą cesarkę.Sn. nie możesz rodzić ponieważ wszystko zbyt świeże.Tak myślę.Ja miałam c.c. rok temu i jestem w ciąży 5 miesięcy.Różnica 16 miesięcy.U nas wszystko było zaplanowane.Wcześniej pytaliśmy lekarza. Powinnas być pod kontrolą lekarza.Trzymam kciuki.

ja zaszłam w drugą ciąże jak córka miała 4 miesiące mało tego, 18 maja miałam operacje (ale nie narządów rodnych) a 21 czerwca zaszłam w ciąże, byłam załamana i nadal jestem mimo upływu lat...

Gość gość
Wspolczuje mezowi tej co kaze zyc w abstynencji przez 5 miesięcy po cc :) Zreszta ja sama tez bym nie wytrzymala... Nie, nie potrafie zyc bez seksu. Kocham meza i kocham seks z nim. Jest 21. wiek. Mozna sie zabezpieczyc. Wpadki to naprawde sporadyczne sytuacje. Nie mowie o seksie przerywanym, bo to nienjest metoda antykoncepcyjna.

Gość gość
To ja wam w takim razie współczuje mężów, którym by to przeszkadzało. W moim związku też były różne tygodnie/miesiące leczenia. Zawsze miałam wsparcie męża i on sam chronił moje zdrowie i wiedział też, że w danym, okresie absolutnie nie możemy sobie pozwolić sobie na ciążę. Zabronił mi też brać hormonów, żeby nie truć siebie. Życzę wam takich partnerów. A 5 miesięcy leci tak szybko i szczerze dziwie sie ze to kobiety sa takie "żądne".

Gość gość
Serio abstunencja po cc 5 miesiecy???? Kobieto skad ty się urwalas?:/ nigdzie nie jest napisane ze 5 miesiecy. Sa rozne metody antykoncepcji. Abstynencji najwyzej 6tyg. Na okres pologu tyle trzeba czasu na wygojenie sie wszystkiego i dojcie do normy. Nikt mi po cc nie mowil ze zero seksu przez 5 miesiecy :o wodac jestes madrzejrza od wszystkich lekarzy. Brawo. Btw. Na patologii ciazy czekala na cc dzoewczyna po cc. Miala syna rok czasu tez urodzonego cc i nylo u niej wszystko ok.

Gość gość
A co cię skłoniło do zrobienia testu, autorko ? Jakie miałaś objawy?

Gość gość
Nie jestem mądrzejsza od lekarzy, ale mówił że przez 5 miesięcy żeby nie zajść w ciążę no to sory ale jak mieć pewność jeśli nie abstynencja?

Gość H helix
Ja jestem właśnie 1,5 miesiąca po cesarce i powiem, że jeszcze brzuch mi się całkiem nie zagoił, więc i macica pewnie nie. Poza tym do tej pory mam delikatne ale jednak plamienie poporodowe. Po cesarce rozmawiałam z zaufanym lekarzem i położną i oboje powiedzieli, że powinnam poczekać 1,5-2 lata z kolejną ciążą. Karmię piersią, więc okres jeszcze nie nadszedł, ale mam zamiar zainwestować w porządną antykoncepcję. Nie wyobrażam sobie zajścia teraz w ciążę. Bałabym się bardzo. Mam nadzieję, że wszystko dobrze Ci się ułoży i nie będziesz miała problemów z ciążą i maluszek urodzi się zdrowy. A może to tylko fałszywy alarm?