Teresa_80 0 Napisano Październik 17, 2015 Witajcie, moje pytanie to:Czy moge sie starać o mieszkanie komunalne jeśli: Mam 2 dzieci (córkę 13 lat i synka 9 msc), zarabiam 1400zł, a mój mąż 1800 zł, nie mamy mieszkania, mieszkamy w domku na działkach z dziećmi.Idzie zima i nie będzie za dobrze mieszkać w doku z malcem...Moja teściowa ma dom (na drugim końcu miasta) w którym moglibyśmy mieszkać ALE nie chcemy tam mieszkać ,bo córka miałaby baaardzo daleko do szkoły, nie ma tam ogrzewania i trzeba by codziennie palić w piecu , a i tak ciepło byłoby tylko w salonie w którym ten piec sie znajduje, no i mieszka tam teściowa i siostra męża wraz ze swoim małżonkiem i córką (a mój mąż niezbyt dobrze dogaduje się z mężem jego siostry).Ja jestem zameldowana w innej dzielnicy( w mieszkaniu moich rodziców), a mąż w domu jego matki. Dodam jeszcze że mam 2 kredyty i opłacając je wykorzystuje całą swoją wypłatę. Prosze doradźcie mi czy mogę się starać o mieszkanie komunalne lub poradźcie mi jakichś dobrych prawników (tylko prosiłabym o darmowych :( ). Dziękuje za odpowiedź :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach