Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34 letnia matka

Prosze o porade dla 14 msc dziecka

Polecane posty

Gość 34 letnia matka

Cześć Drogie Forumowiczki Mam problem z 14 miesiecznym chlopcem, od 2 dni bardzo sie drapie po oczach i pod oczami ma cale czerwone ale to pewnie od drapania sie. Pod oczami i na policzkach ma szorstka skore ,swedzi go to bardzo i szukam przyczyny ktory pokarm Czy nie za duzo dostaj*****ana ? bo jada rano i wieczorem z mlekiem i kaszka manna Czy to ze pil mleko 3,2 % ? zeszlam na 2 % dodam ze ma tez miedzy nozkami w zgieciu i pod kolanami szorskie plamki . Pediatra swierdzila odstawic kakao , odstawic danonki i czekolade, Ale ja nie dawalam poza danonami tak duzo kakao czy czekolade. Co moze uczulac ? najbardziej martwi mnie do drapanie sie pod oczami bo juz az czerwone od tego /Prosze o jakies rady

Gość gość
To moze byc skaza bualkowa, odstaw zupelnie produkty mleczne i obserwuj dziecko, a zeby zlagodzic swedzenie daj wapno w syropku dla dzieci

Gość gość
Jakos dziwnie to napisalas. Niewiele rozumiem. Trzeba isc do lekarza, najlepiej dermatologa albo alergologa i to w trybie pilnym.

Gość gość
możliwe, że to mleko niezwłocznie musisz iść z dzieckiem do lekarza, kakao to również silny alergen, jakiś nowy środek piorący?

Gość gość
Dlaczego dajesz tak małemu dziecku mleko krowie?Pije kakao,je danonki,tam też jest mleko i jeszcze pije je.Podawaj mleko ale modyfikowane.

Gość 34 letnia matka
dlaczego dziwnie ? jak cos to dopisze co nie jasne srodkow pioracych nie zmienialam a mleko 3,2 % dostaje od skonczenia roku wiec juz 4 msc i nic sie nie dzialo

Gość gość
odstaw calkowicie kakao, czekolade, tak jak lekarz radzi. tobie sie wydaje,ze malo spozywa tych produktów ale to male dziecko i to moze byc wystarczajaco duzo. btw moja 14m corka tez je rano i wieczorem kasze manna z bananem na pelnotlustym mleku.

Gość 34 letnia matka
Dzieki za porady wiecie co jest najbardziej irytujace ? ze nie wiadomo co go tak uczula. Powatpiewam w mleko bo przeciez prawie 3 miesiace juz podaje i wczesniej nie mial tak samo banany . od miesiaca dawalem tez sok z malin domowej roboty i czy ten sok nie uczulil. A jogurt ? bakoma 1,5 % podaje mu codziennie od okolo 3 tyg z bananem zmielonym i nektarynka ? Nie mam pojecia od czego :(