Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jesteście za czy przeciw aborcji?

Polecane posty

Gość gość

jeśli możecie uzasadnijcie swoje zdanie

Gość gość
Jak większość uważam, że aborcja w skrajnych przypadkach- jak gwałt wielodzietność, niedorozwój umysłowy matki bądź choroba genetyczna dziecka powininna być legalna i odbywać się w szpitalu za darmo. ale lepiej zapobiegać, automaty z gumkami powinny stać w szkołach tak jak w USA

Gość gość
jestem ZA, poniewaz uwazam, iz to do kobiety nalezy decyzja, w koncu to jej cialo, i ma wlasne sumienie. a jezeli istnieje jakikolwiek bog to i tak ona bedzie ta swoje czyny przed nim odpowiadala.

Gość gość
Mam opinię wyśrodkowaną. Uważam, że kobieta i mężczyzna decydując się na seks, zwłaszcza z ograniczonym zabezpieczeniem, powinni zdawać sobie sprawę z tego, co się święci i jakie mogą być konsekwencje, a jako dorośli powinni umieć akceptować konsekwencje swoich czynów. Uważam, że kobieta nie ma prawa do usunięcia każdej ciąży, nie ze względu na jej stan komórkowy, ale ze względu na potencjał owego dziecka jeśli chodzi o dobro innych. Uważam, że życie i zdrowie kobiety oraz jej prawo do szczęśliwej rodziny są jednak ważne i gdy szansa urodzenia się dziecka chorego jest bliska 100%, lub gdy ciąża/poród zagrażają życiu i zdrowiu matki aborcja powinna być legalna. Uważam również, że dzieci poczęte z gwałtu należy usuwać, aby nie stanowiły ciągłego przypomnienia bólu i cierpienia matce. Ponadto, i mówię to z przykrością, facet-gwałciciel jest zaledwie półczłowiekiem i nie można dziecka w takich warunkach w ogóle rozważać w kategoriach istoty 100% ludzkiej... Teraz, ani w przyszłości.

Gość gość
jestem za aborcją poniewaz zycie jest okrutne i lepiej w ogole jest sie tu nie urodzic. bardzo zaluej ze mnie matka nie wyskrobala, a niestety ciezko z pelna swiadomoscia popelnic samoboijstwo ,ale mam nadzieje ze w koncu niedlugo mi się uda.

Gość gość
Jestem za w każdej sytuacji. Ciało należy do kobiety i nikt nie ma prawa zmusić jej do kontynuowania ciąży.

Gość gość
Generalnie ta kobieta która nie chce dziecka to w najlepszym przypadku je odda a w najgorszym znajdzie się w beczce lub kanalizacji jak to nieraz już bywało. więc ja jestem ZA

Gość gość
21:49 mamy wolną wolę i nie powinniśmy mieć ograniczeń, sami powinniśmy podejmować decyzję. też jestem za

Gość gość
ja jestem przeciw. nawet su***ka nie zabija swojego miotu

Gość gość
pierodlisz mnostwo samic roznych gatunkow zjada swoje mlode, szczegolnie kiedy sa jakies uposledzone

Gość gość
gość dziś ja jestem przeciw. nawet su***ka nie zabija swojego miotu ] taaa tylko zostawia na pewna smierc :O