Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gagate1358

Chcialabym w koncu zobaczyc II kreski

Polecane posty

Gość Gagate1358

Witam. Zakaladam nowy watek gdyz ciezko mi dolaczyc do jakiegokolwiek innego. Obecnie czekam z niecierpliwoscia do dnia spodziewanej @...zostaly 3dni. Od 2 dni testuje z nadzieja zobaczenia chocby najmniejszego sladu 2kreseczki....bezskutecznie. Chcialabym miec to juz za soba. Moja sytuacja wyglada nastepujaco. Wspolzylam z partnerem w dzien owulacji (stosunek byl z rana, owulacja najprawdopodobniej poznym wieczorem 14dc). 2 dni temu zauwazylam na bieliznie 2 male plamki krwii,nigdy nir mialam plamien przed okresem. Piersi sa tkliwe, szyjka macicy twarda,rozpulchniona i wysoko(zwykle przed okresem byla twarda i nisko). Od czasu do czasu miewam lekkie ciagniecia w podbrzuszu i w jajnikach. Nie wiem czy mam się nastawiac pozytywnie. Dodam ze cykle mam regularne29 dniowe, nie cierpie na pms. Dzis odstawiam luteine przepisana przez lekarza, nie wiem czy ona moze powodowac takie skutki uboczne. Nie mam szans na bete gdyz mieszkam w uk. Chcialabym z kims pogadac ale nie mam z kim, swojego tż nie chce martwic gdyz juz 2 krotnie pzezywalismy zawod. Jak bylo u Was ?

Gość gość
Luteina może powodować takie objawy. Wiem sama. Ile się starasz?

Gość gość
Serduszkowalas z tz w dzień owulki. A tempke sprawdzilas? Zolniezyki tezecika byly silniutkie? To teraz hop hop na betke albo czekać na malpke.

Gość Gagate1358
Staramy się od 2 lat, ale niezbyt intensywnie. Zadko się widujemy z uwagi gdyz pracujemy na przeciwne zmiany. Tak jak pisalam w poprzednim poscie mieszkam w uk i nie mam szans na bete. W grudniu zeszlego roku po pozytywnych testach udalam się do lekarza,gdyz bolal mnie brzuch. Lekarz zlecil badanie moczu na obecnosc hcg. Niestety tego samego dnia znalazlam się w szpitalu. Wyniki otrzymalam po 2 tyg....kompletna porazka. Po tym polecialam do Polski do swojego lekarza,ginekologa. Od razu zlapal się za glowe stwierdzajac ze bylo to poronienie i przepisal mi luteine na wszelki wypadek na przyszlosc.

Gość gość
Dziekuje tak po za tym dziewczyny za zainteresowanie się temetem. Nawet nie wiecie jak się ciesze ze moge się komus pozalic. Tu nie mam nikogo, a przynajmniej kogos kto znal by się na tych sprawach....same bezdzietne. Ja juz co prawda mam synka 10-letniego,ale to bylo tak dawno ze juz nie pamietam. Nawet o ciazy dowiedzialam się jak bylam w 3 mies. Zaszlam w trakcie brania tabletek i nawet się nie spodziewalam....objawow zero. W sumie nawet na 2 tyg przed porodem jezdzilam na rowerze....tylko mi brzuszek nieco urosl; -)

Gość gość
Autorko, skoro krótko po zrobieniu testu dostałaś krwawienia, to żadna luteina nic by tu nie pomogła. Za to gdyby dawali dużo progesteronu, to mogłabyś się sama nie oczyścić - wiem coś niestety o tym.

Gość Gagate1358
Ok rok temu nie krwawilam. Poszlam do szpitala z bolem brzucha. Pomacali tylko brzuch i kazali wziasc paracetamol. Krwawiwnie przyszlo kilka dni pozniej....zielono brazowe skrzepy. Wydalalam z siebie cos na wzor watrobki. Mam zal jedynie do lekarzy o to iz nie zbadali mnie, nie zainteresowali się wogole. Wtedy moze nie bylo jeszcze zbyt pozno by cokolwiek zrobic. Bylam wowczas w 6tyg. A w tym cuklu mialam malutkie plamienie, plamki wielkosci 3 mm. Bylo to ok 10dni od stosunku wiec moglo byc to rowniez plamienie implantacyjne. Moglo lecz nie musialo. Tak jak wspomnialam jest to moj pierwszy cykl z luteina wiec nie wiem jakie powoduje skutki uboczne.

Gość gość
W UK do 12tyg. nie ratują ciąży więc potraktowali cię standardowo.

Gość gość
poczytaj ulotkę o luteinie. Ja brałam i ja np. nie miałam żadnych krwawień. Mam dwoje dzieci z n vitro. W ciąży nie miałam w ogóle żadnych plamień a wiadomo byłam na tym punkcie wyczulona, nosiłam zawsze białe majty .

Gość gość
ja też słyszałam ze w uk do końca 3 m.nie przejmują się ciążą, a w Polsce ratują za wszelka cenę :)

Gość Gagate1358
Tak,dokladnie. Nie ratuja. Tabletki anty za darmo, tabletki "po" za darmo, brakuje jeszcze aborcji za darmo. Maja dosc swoich ciagle pleniacych się rodakow zyjacych na benefitach.

Gość Gagate1358
A ulotki od luteiny nie mam, gdzies się zapodziala. Znalazlam w internecie, ale nie bylo nic konkretnie napisane. Dlatego tez chcialabym wiedziec jakie mialyscie objawy po przyjmowaniu jej. Niby wiem duzo na temat jakie wlasciwosci ma progesteron i co powoduje...ale tylko czysto teoretycznie.

Gość Gagate1358
Aaaa...i jeszcze kilka rzeczy... Jak przyjmowalyscie luteine po jakim czasie od odstawienia pojawiala się @? A z drugiej strony gdyby to byla jednak ciaza to po jakim czasie wyszly wam pozytywne testy?

Gość gość
Autorko życzę powodzenia i być może cierpliwości :-) ja czekałam 1,5 roku i się w końcu doczekałam :-D teraz już 22 tc i małe kopie właśnie.

Gość gość
Aha - 1,5 intensywnie a wcześniej to około 3 lat średnio na jeża :-) u mnie problemem była prolaktyna i brak owulacji

Gość gość
Dostalam luteine na unormowanie okresu, przyjmowalam 1x 2 na dzień od 16dc, okres dostawalam mniej więcej23 - 25 dc, nie wiem czemu, bo jeszcze brałam. To mój drugi cykl. I było mi bardzo bardzo źle, w pierwszym cyklu objawy jak ciąża. Drugi cykl nic

Gość gość
Wcześniej bralam jeszcze jednorazowo na wywołanie. Miałam brać 5 dni 2x2 okres był rano 6 dnia

Gość Gagate1358
Chyba juz wszystko jasne. Z rana dostalam miesiaczki, tylko nie takiej jak zawsze. Bardzo bolesnej i obfitej. Jest mi tak zle ze az mdli mnie.

Gość gość
Nie poddawaj się , nie poddawaj się , ale poza tym żyj normalnie :) Trzymam kciuki :)

Gość gość
Autorko, szkoda, przykro mi, jestem w tej samej sytuacji co Ty, okres powinien być jutro albo za dwa dni, myślałam że powspieramy się razem..

Gość Gagate1358
Nie poddam się,choc zyc normalnie ciezko gdy bardzo pragnie się miec dzidzie. Zycze powodzenia starajacym się, oby los się do Was usmiechna. Niech Moc bedzie z Wami; -)