Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kosikowa

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość Kosikowa

Cześć Kochane, Jak mieszkałam w Polsce mój cykl trwał zawsze 28 dni. Żadnych problemów nigdy, wszytsko jak w szwajcarskim zegarku, mogłam nawet przewidzieć porę dostania @ nie prowadzac przy tym zadnych kalendarzykowych wyliczeń :p Od dwoch lat jestem w Niemczech, cykl wydłużył mi się do 30-31 dni ale nadal wszystko w normie. Jedyne co - okolo pol roku temu mialam dosc stresujacy okres w zyciu zsiazany z organizacja slubu i wtedy troche mi sie @ przyspieszyla ale do teraz bylo wszystko ok. No wlasnie. Do teraz.Dzieje się ze mną ostatnio coś dziwnego. Ostatnią miesiączkę miałam 13.09. Jak wspominałam mój cykl trwa zazwyczaj 30 - 31 dni. Więc miesiaczke powinnam była dostać 13 października. Do dzisiaj nic. Czuję się nieźle, 2 dni temu mialam jakies huśtawki nastroju, cały czas bolą mnie piersi, są jakby nabrzmiałe, na twarzy pojawiły mi się wypryski (tak jak zazwyczaj mam przed @), a od wczoraj z pochwy leci mi biala wydzielina. Rzadka jak woda. Tak ze dzisiaj robiac obiad w kuchni mialam wrazenie ze dostalam okres i musialam biec do toalety a tam? Wkładka biała, ale mokra.. Dodam, że średnio co 2 dni mniej wiecej w okresie dni plodnych kochalismy sie z mężem, a że jesteśmy świeżo upieczonym małżeństwem to stwierdziliśmy ze nie bedziemy sie od tego momentu zabepieczac, jak los da to dzidzia będzie. :) więc od 2 miesięcy kochamy sie bez zabepieczenia. Czy biorac pod uwage moje spostrzezenia, moge byc w ciazy? Nie chcialabym zebyscie mnie zaraz obrzucily hejtem. Ja po prostu chce sie dowiedziec czy fiksuje, bo tak bardzo bym chciala byc w ciazy, czy to jest mozliwe i jeszcze nie zglupialam myslac ze te objawy to moze byc ciaza... Lepiej poczekac ze zrobieniem testu? Okres moze jeszcze przyjsc a ja po prostu wariuje? Pomozcie kochane! :(

Gość gość
Zrób test. Skoro masz już 5 dni spóźnienia to nie ma na co czekać. Objawy mogą, ale nie muszą świadczyć o ciąży. Bez testu ani rusz.

Gość gość
tak możesz być w ciąży z poważanem ksiądz proboszcz

Gość Kosikowa
Dzieki, KSIĄŻE za pozwolenie. Wiedzialam ze znajdzie sie ktos komu bedzie z mojego powodu do smiechu.

Gość gość
Autorko skoro współżyjesz w dni płodne bez zabezpieczenia a do tego spóźnia ci się okres to jest logiczne że to może być ciąża. Objawy to sprawa subiektywna więc na ich podstawie to można tylko przypuszczać co i jak. Dlaczego nie zrobisz testu?

Gość gość
tak możesz być w ciąży :-)

Gość gośćania
Kosikowa dziś Dzieki, KSIĄŻE za pozwolenie. Wiedzialam ze znajdzie sie ktos komu bedzie z mojego powodu do smiechu. xxx autorko a dziwisz sie? jestes dorosla kobieta to chyba logiczne jak mozesz sprawdzic czy jestes wciazy te pyta z cyklu czy moge byc w ciazy/czy jestem w ciazy sa na poziomie bravo...

Gość Kosikowa
Dziekuje za odpowiedzi. Za te zlosliwe rowniez. Wiem ze to dziecinne troche ale myslalam ze moze sama to sobie wmawiam a moje spostrzezenia nic nie znacza, bo te same symptomy maja kobiety oczekujace na miesiaczke. Przykro mi ze tak to odebralyscie. Chcialam sie poradzic kogos kto moglby ocenic sytuacje obiektywnie.

Gość gośćania
alez kochana-nie jest dziecinnym to że wydaje ci sie że jestes w ciazy:) sama mialam to nie raz dziecinne jest to, że przecież każda z nas wie co z tym zrobic- test, test beta, ginekolog...a mimo wszystko co dziennie pojawiaja sie takie tematy.. zycze szczescia ale prosze..błagam- róbcie testy a nie pytacie na forum bo to bez sensu

Gość gość
"Chcialam sie poradzic kogos kto moglby ocenic sytuacje obiektywnie." A jak mamy to zrobić skoro jak pisałam objawy są sprawą subiektywną. Nie miałam nic z wyżej opisanych objawów a mam 2 ciąże za sobą. Zróbże ten test w końcu a jeśli chcesz czekać to czekaj. Nie bardzo wiem na jakie odpowiedzi jeszcze liczysz?

Gość Kosikowa
To moje ostatnie zapytanie na jakimkolwiek forum. Mimo wszystko dziekuje. Zycze wszystkiego najlepszego.

Gość gość
Ej, nie bądź taka wrażliwa, mnie się wydaje, ze jesteś w ciąży :) może już humory Ci się zaczynają? Ja na samym początku ciąży płakałam o byle co :P

Gość Kosikowa
Po prostu przykro mi ze wszyscy mnie od razu ocenili tak zle. Nie chcialam wyjsc na kretynke. Chcialam poznac zdanie innych kobiet bedacych byc moze w podobnej sytuacji. Ktore zastanawiaja sie czy to ich urojenia czy faktycznie cos jest na rzeczy. A moze faktycznie za duzo o tym mysle i nie umiem przez to racjonalnie ocenic sytuacji. Zrobie ten test i bede miala wszystko jak na dloni.

Gość gość
Dziewczyno, skup się na odpowiedziach tych którzy chcieli ci pomóc a nie na wredotach, które są wszędzie. :) Nie ma co medytować tylko zrób test jak pisałam. Każdy ma inne objawy i naprawdę test to najlepsze rozwiązanie. Objawy ciąży są bardzo często takie same jak na okres.

Gość Kosikowa
Dobra, jutro lece do apteki !! O ile okres mnie nie wyprzedzi, bo skoro objawy sa podobne to w sumie nie wiadomo :-) dzieki

Gość gość
Czekam na wieści ;)