Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chory i kaszlący 4 latek

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko (4l) strasznie kaszle, szczególnie w nocy. Łapią go ataki kaszlu, które trwają nawet ok godziny. Po prostu nie może przestać kasłać. Byliśmy u lekarza osłuchowo czysto, gardło lekko zaczerwienione. Dostał Pulneo, Clemastinum i inhalacje z Berodualu. Nie pomogło, kaszel jeszcze większy. Znowu lekarz - antybiotyk Amotaks i syropy. Bierze już 6 dzień, a miał brać w zależności od poprawy 7-10 dni. Czy antybiotyk jeszcze zadziała? bo na razie poprawy nie ma. Znowu do lekarza zmieniać lek?

Gość gość
A jak jaka jest temperatura w pokoju? Czy włączone masz już centralne? Może jest za suche powietrze?

Gość gość
Ale na co wy niby ten antybiotyk mu dajecie? Polatajcie po lekarzach- może o alergia, może pasożyty. Pakowanie w dzieciaka antybiotyków tylko pogorszy sprawę.

Gość gość
Dokładnie -na co ten antybiotyk? Mój syn ma takie ataki ale to zazwyczaj przez zmianę pogody lub grzania w domu. Nie faszeruj go antybiotykiem jak nie wiesz co mu jest. Dziecko jest czyste osluchowo ma tylko lekko zaczerwienione gardło. Na takie coś nie daje się antybiotyku!

Gość gość
Moje dziecko 3,5 roku brało ostatnio amotax niestety okazał się za słąby dostała klacid , tez kaszlała w nocy i dostała syrop levopront własnie na duszenie, podawałam w ostateczności i inhalacje z nebudu.

Gość gość
jak ma napady kaszlu, to byc moze sa to pasozyty. Trujesz dziecko tymi lekami, ktore i tak nie pomagaja .Dziecko sie dusi a Ty mu serwujesz odkrzusne syropy, zeby dusic sie jeszcze bardziej... Jak ma napad, to podaj mu wody do picia, otworz okno na chwile, poklep po plecach.I koniecznie zmien lekarza na takiego, ktory nie strzela lekami jak z procy

Gość gość
idż do alergologa i do laryngologa. mój wnuczek miał to samo okazało się, że ma przerośnięty 3 migdał, który hamował wchłanianie antybiotyku. dostał kropelki na obkurczenie migdała. za duży migdał uciska coś ze słuchem. a alergolog wykluczył uczulenie. Bardzo nam wnuczek chorował i laryngolog stwierdził czemu tak póżno do niego przyszli z dzieckiem.

Gość gość
Tu autorka. Na pewno nie jest to z alergii bo był badany, a suchego powietrza nie mamy, bo dbam o to. Antybiotyk lekarka przepisała, bo stwierdziła, że jeżeli nie pomogły przez ponad 2 tygodnie syropy i inhalacje, to nie zwalczy tego bez antybiotyku.

Gość gość
Jeśli jest to kaszel szczególnie nocą, jak dziecko już w łóżeczku to proponuję zrobić badanie krwi pod kątem mykoplazma pneumoniae. To taki "robaczek" na którego działa tylko jeden antybiotyk KLACID. Moje dziecko było na antybiotyku innym, syropki przeciwkaszlowe itp, nic i w końcu Pani doktor zaleciła badaanie. Strzał w dziesiątkę.

Gość gość
Dalej uważam, że jest to kwestia suchego powietrza i ogrzewania mieszkania.

Gość gość
Może i nie alergia i nie suche powietrze ale przyczyn tego kaszlu może być multum. A lekarka idzie na łatwiznę i antybiotyk wciska. Bo syropy nie pomogły :O A ona myśli, że kaszle się tylko od infekcji? Gdzie ona się uczyła?

Gość gość
A czy lekarka wie ze po infekcji kaszel może utrzymywać sie kilka tygodni?

Gość Rita68
Sama zawsze unikam podawania antybiotyków dziecku, a przy uporczywym, suchym kaszlu stosuję u swojego synka Plantago i Flegaminę. Plantago pomaga dziecku zasnąć, nie budzi się przez kaszel w nocy, a przy tym fajnie sprawdza się również przy bólu gardła. Poza tym maluch chętnie go pije, ponieważ ma malinowy smak. Więcej na jego temat można przeczytać na http://plantagopharmplus.pl .Natomiast z maluchem kaszlącym mimo podania mu leków, poszłabym do pediatry prywatnie. Czasem warto skonsultować się u kogoś innego, zanim zaczniemy faszerować dziecko antybiotykami.

Gość gość
Jak nie zadzialal przez 6 dni, to juz nie zadziala. Ja bym przerwala.

Gość maxitaxi
Antybiotyk daje się na zakażenie bakteryjne, nie na kaszel. Jeśli kaszel jest wywołany infekcją wirusową, wtedy antybiotyk nie pomoże, a zaszkodzi, bo niepotrzebnie wyjałowi organizm. Proponuję postawić na sprawdzone leki, czyli np. prawoślaz. Tak jak ktoś już tutaj dobrze radził dobry jest PlantagoPharm Plus, bo ma i prawoślaz i babkę lancetowatą i melisę, która ułatwia zasypianie. A w ciągu dnia dobrze dać Flavamed albo Flegaminę (do 16.00), dużo pić i nawilżać powietrze