Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujaca pomoc

Kochani doradzcie!

Polecane posty

Gość potrzebujaca pomoc

Witam, chcialabym zapytac o rade :) od dzisiaj zaczelam diete, nie jakies cuda, tylko zwyczajna zdrowa dzietke :) wage mam w normie, chcialabym tylko wyszczyplic sylwetke. Zaplanowalam taki jadlospis : sniadanie - musli, dietetyczne zalewam woda i jem ( jest to bardzo syte, trzyma mnie do ok godziny 12) w pracy co dwie trzy godzinki siegam po owoc, lub jakas lekka przekaske zdrowa oczywicie, w porze obiadowej jem talerzyk zupy (zazwyczaj jest to zupa warzywna jakas) ok 16 rowniez jakis posilek, moze to byc pieczywo wasa lub cos innego ale zdrowo :) W miedzy czasie pije duzo wody, oraz 2 filizanki zielonej herbaty, oczysiscie bez cukru. Odstawilam cukier z diety, mam zamiar rowniez dolozyc wiecej bialka do diety :) oprocz tego, wieczorem cwicze ok godzinki, cwiczen silowych na uda brzuch i posladki, a 3 razy w tyg mam zamiar biegac :) bede sie tej diety trzymac dlugodystansowo, powiedzcie mi kochani czy uda mi sie cokolwiek schudnac w ciagu miesiaca?

Gość gość651
To nie dieta, to głodówka, jeśli ważysz normalnie to na takiej diecie zaczniesz tyć, a nie chudnąc, a jak zaczniesz solidnie ćwiczyć, to spalisz mięśnie. Policz sobie podstawową przemianę materii i nie schodź poniżej tego progu, jeśli chodzi o kalorie, w dni, które ćwiczysz jedz jakieś 300 kcal więcej. Większość gotowych musi, to sam cukier (sprawdź skład) – zrób sobie sama owsiankę, z czym chcesz, będzie zdrowo, wartościowo i treściwie. Chrupkie pieczywo tez nie jest wskazane na diecie, to przetworzone coś, co tylko odkłada się w biodrach, lepiej zjedz kromkę prawdziwego, żytniego, razowego chleba. Jedz białko, czyli chude mięso, ryby, twarogi, jajka, duuuuzo warzyw, kasze, ciemny ryz i makaron, raczej przygotowuj posiłki sama, unikaj wszystkich light, bo to kłamstwo, czytaj etykiety – sprawdzaj ilość cukru, tłuszczu itp. I jedz, co najmniej 3, a najlepiej 5 posiłków dziennie. Jak pójdziesz na siłownie, to pogadaj=j z trenerem o diecie, oni raczej powinni się na tym znać?

Gość maximum
zdecydowanie zbyt mały bilans kaloryczny jak dla dorosłej, pracującej osoby. poszperaj w internecie, jest mnóstwo przykładowych jadłospisów Chodakowskiej czy innych trenerek więc można z tego śmiało skorzystać bo przede wszystkim powinnaś jeść częściej. sama się odchudzałam i w prawdzie w 2 miesiące schudłam 13 kg ale do tego oczywiście dieta, ćwiczenia i żeby szybciej i efektywniej spalać tłuszcz stosowałam tabletki iqgreen.