Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cholernie bolące miesiączki

Polecane posty

Gość gość

Myślałam że po porodzie będą mniej bolące. Po prostu wiję się z bólu, prawie mdleję. Jedyne co mi pomaga w pierwszych dniach to ketonal forte, ale jest na receptę i nie zawsze mam dostęp. K/u/r/w/@!!!!! Jak wy sobie radzicie? Naprawdę ledwo żyję

Gość gość
Boli jak skurcze porodowe przy 9-10 cm, tylko tam były momenty przerwy, a przy okresie nie.

Gość gość
Współczuję,mnie też opowiadali,że po porodzie te bóle miesiączkowe są mniejsze. Bzdura. Urodziłam dwójkę dzieci i nie ma ŻADNEJ różnicy. Niektórzy polecali mi No-spę,ale na mnie nie działała. Ja wprawdzie nie mdleję z bólu,ale w 1-2 dniu okresu muszę mieć jakieś tabletki,bo naprawdę boli. Może zamiast tego leku spróbuj np 2x ibuprom max jednorazowo? Wiadomo,że to nie jest zdrowe,ale jak masz zdychać,za przeproszeniem,z bólu,to chyba lepiej tak.

Gość gość
Ja mam tak samo myślałam że po porodzie się coś zmieni. Też cały czas na ketonalu, ledwo chodzę. Przez pierwsze 2 dni jestem wyłączona z życia. Jedyne co to pomaga prysznic gorący na plecy bo brzuch mnie nie boli tylko plecy. Ale i tak to tylko chwilową ulga. Gin przepisał mi anty powiedział ze powinny pomóc na bol. Zobaczymy za kilka dni już się boję :(

Gość gość
całe życie miałam bardzo bolesne i obfite miesiączki, długo nikt nie był w stanie mi pomóc, dopiero jeden ginekolog wykrył torbiel, pojawiła się po długim czasie i bynajmniej to nie ona była przyczyną bolesnych miesiączek, ale wykryta podczas laparoskopii tej torbieli endometrioza

Gość gość
Nie, Tobie wsadzę w bebikodziurkę <3

Gość gość
Kurde zostaw sobie nie badz taka ja mam meza od wsadzania naprawdę tobie się bardziej przydają :*

Gość gość
Ty nie masz męża, ruhasz się po remizach :)

Gość gość
Ostatnio z twoim facetem nawet

Gość gość
Ale ja nie mam faceta, tylko owczarka :(

Gość gość
Oj nie masz bo juz cie zostawil przykre. Zostaje ci tylko piesek do zaspokojenia potrzeb. Może Ci jakoś pomóc? Jakaś szkole załatwić czy coś bo widzę ze mądrością nie grzeszysz....

Gość gość
Przebadaj się w kierunku endometriozy. Ja mam i mam też trzy dni w miesiącu wyjęte z życiorysu.

Gość gość
ja tak miałam i jedna starsza ginekolog poradziła mi przez pierwsze połowe cyklu łykać codziennie wit E. Ale tylko pierwsza połowa cyklu. Pomogło. A też jechałam na ketonalu bo nie szło wytrzymać a tak przynajmniej po ketonalu bolało ale już znośnie. Do tego miałam dreszcze i zimno i wymioty. Po witaminie E było duuzo lepiej, spokojnie wystarczał apap 1 - 2 tabletki albo w ogóle nie trzeba było nic brać. niestety krwawienie troche bardziej obfite.

Gość gość
ja od zawsze mam bolesne i bardzo ale to bardzo obfite miesiączki ze skrzepami (sorry za opis). Mi pomaga dexak w saszetkach ale jest też w tabletkach i od niedawna bez recepty.

Gość gość
Pocieszę was urodziłam piąte i zdycham z bólu :( .Jutro dostanę okres .

Gość Asia

Moja córka bardzo źle przechodziła miesiączki. Przez bardzo silny ból nawet z łóżka nie mogła wstać. Bardzo pomogły jej zabjęcia z osteopatii. Zapisałam ją do Rehaorthopedica w Krakowie i bardzo była  z nich zadowolona. Teraz dużo łagodniej przechodzi miesiączki i bardziej się jej uregulowały

Gość Gosc
43 minuty temu, Gość Asia napisał:

Moja córka bardzo źle przechodziła miesiączki. Przez bardzo silny ból nawet z łóżka nie mogła wstać. Bardzo pomogły jej zabjęcia z osteopatii. Zapisałam ją do Rehaorthopedica w Krakowie i bardzo była  z nich zadowolona. Teraz dużo łagodniej przechodzi miesiączki i bardziej się jej uregulowały

Słaba reklama