Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wyrosly zeby Waszym dzieciom?

Polecane posty

Gość gość

Moja ma 8 miesiecy i ma juz 6 zebow mlecznych, czy to nie za szybko?

Gość gość
Nie moja miała pół roku jak pierwsze dwa jej wyszły

Gość gość
Za szybko. Im później tym lepiej dla zdrowia zębów. Powinnaś wybić jej te zęby.

Gość gość
Moge Tobie wybic jak chcesz?

Gość gość
Moj tez ma 8 miesiecy i 5 zebow im szyvciej tym lepiej :p tylko teraz strasznie gryzie :)

Gość gość
Właśnie im później tym lepiej dla zdrowia tych zębów a wy się tak podniecacie, że wasze dzieci mają pół roku i maja 6zębów. Nie ma czegoś takiego "za szybko wzrosły jej zęby" głupotę można ci autorko z głowy wybić za takie durne pytanie. Pojawiły się w takim wieku zęby to się pojawiły i tyle.

Gość gość
Syn ma 8mc i jednego.Sxkoda że nie później ale trudno.

Gość gość
Tydzień przed roczkiem wyszły dwa zęby. Teraz ma 18 miesięcy i ma 9 zębów.

Gość gość
Jak mial niecale 4 to wyszedl pierwszy. Do roku mial 16 zebow. Do 1,5 roku mial komplet.

Gość gość
9 miesiecy i wyszly dwa zabki

Moj synke ma10 msc i 8 zebow ale mu wychodza po cztery na raz pierwsze wyszly jak mial 5 msc a pozniej kolejne cztery wyszly jak mial 8:) i przaechodzil to strasznie :( sraczka goraczka i tydzien bez jedzenia...

Gość gość
Nie wiem wlasnie, bo corka jest w dodatku wczesniakiem, jej wiek korygowany to 6 mcy, ale nie wiem juz sama wedlug ktorego wieku liczyc zeby :/ za 2 tyg mamy szczepienie to wtedy zapytam pediatry.

Gość gość
gość dziś Właśnie im później tym lepiej dla zdrowia tych zębów a wy się tak podniecacie, że wasze dzieci mają pół roku i maja 6zębów. Nie ma czegoś takiego "za szybko wzrosły jej zęby" głupotę można ci autorko z głowy wybić za takie durne pytanie. Pojawiły się w takim wieku zęby to się pojawiły i tyle. XXX Dla zdrowia zębów to się o nie dba!

Gość gość
moja ma 14 miesięcy - ma 12 ząbków

Gość gość
moja ma 14m i 6 zebow, pierwsze zeby sie pojawily w 11m i praktycznie wyszlo 5 na raz.

Gość gość
Moja ma rok i ma tylko dwa zęby :(

Gość gość
Tu autorka, a myjecie juz dzieciom te ich pierwsze zabki? Ja bym chciala juz zaczac, kupilam taka specjalna szczoteczke i elmex dla dzieci, tylko boje sie ze cora polknie paste :/

Gość gość
Ja mylam pasta nenedent

Gość gość
Moje dziecko miało 3,5 mc jak miała pierwszego zęba a na rok wszystkie. Nie uwazam zeby to było zle! Dbamy o zeby. Wole zeby miała je bezproblemowo niz zeby były problemy. Moj maz miał tak samo zeby a ma 30lat i jedna plombę a reszta równiutka i bielusieńka. Je wiele słodyczy. Ja tez mam tyle lat i co drugi polatany mimo szczotkowania, płukanka płynami i niciowania a słodycze od świeta.

Gość gość
A ile mscy miały Wasze dzieci, kiedy miały już wszystkie mleczaki? Mój ma 27 mscy i jeszcze ani jednej piatki. Z ciekawości pytam.

Gość gość
Kupujcie pasty, które mają min 500ppm

Gość gość
Do roku czyscisz bez pasty.

Gość gość
Dla takich maluch obowiazkowo bez fluoru! Ludzie. Potruc dzieci chcecie? Wlasnie ze wzgledu na mozliwosc polkniecia kupuje sie taka od pierwszego zabka bez fluoru. Zreszta fluor i dla doroslych nie jest wskazany. Moj mial komplet na poltora roku.

Gość gość
Ja od pierwszego ząbka do roku czyściłam tylko wodą, po roku do ok 2 i pół roku pastą bez fluoru. Komplet zębów był na 3 latka, pierwsze jedynki w wieku 8 mscy.

Gość gość
Eksperci kampanii edukacyjnej "Pneumokokom mówimy: Szczepimy!!!" (Organizator: Fundacja Aby żyć) odpowiadają na najważniejsze pytania dotyczące pneumokoków: Jakie choroby wywołują pneumokoki? Co to jest inwazyjna choroba pneumokokowa? Kiedy szczepić dziecko? Jakie niepożądane odczyny poszczepienne mogą wystąpić? Szczepić czy nie? Jakie powikłania mogą wystąpić po chorobach pneumokokowych? Co dają szczepienia przeciwko pneumokokom? Czy szczepionki przeciw pneumokokom są bezpieczne? Jakie są przeciwwskazania do szczepień? Jak wygląda kwalifikacja na szczepienie? W materiale występują dr med. Aneta Górska-Kot oraz dr hab. med. Piotr Albrecht. https://www.youtube.com/watch?v=LMOeQB06LzA&feature=youtu.be

Gość gość
Moje dzieci ząbkowały w wieku 6 i 7 miesięcy. Chyba taki normalny czas na ząbkowanie :) Ale dla matki ciężkie przeżycie też - noce nieprzespane...

Gość monia4578
Mój do roku miał wszystkie ząbki oprócz piątek, wyrzynał się po kilka na raz, nie obyło się bez gorączki nawet 39 st, ratowaliśmy się oczywiście lekami przeciwgorączkowymi między innymi milifenem - ibuprofenem w syropku, do tego schłodzone w lodówce gryzaki, masaż dziąseł gazą zmoczoną w rumianku, żel dentinox i dużo cierpliwości i miłości.

Gość gość
Jak Mała miała 6 miesięcy miała już dwa zęby. Polecam mojego blog: www.szczesliwamama.pl

Gość Blanka6
Starsza miała 10 msc jak pojawił się pierwszy ząbek . Nie wiem kiedy miała już komplet bo nie było to dla mnie istotne. Ząbkowała bezobjawowo. Młodsza ma 7 msc i nie ma zębów .

Gość gość
Nie wiem, kiedy wyrosły. Jakoś to przeoczyliśmy, ale na 27 urodzinach miał już pełen komplet 🖐️