Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wyrosly zeby Waszym dzieciom?

Polecane posty

Gość gość
Pierwszy ząbek pojawił się u małej, jak miała 7 miesięcy a potem szybko poszło. Stosowaliśmy różne metody żeby złagodzić ból związany z ząbkowaniem Chłodzący gryzak – należy go trzymać w lodówce, a po każdym użyciu myć ciepłą wodą, by u dziecka nie pojawiły się pleśniawki. Masaż dziąseł – palcem owiniętym w gazę nasączoną naparem z rumianku lub szałwii można pasować bolące dziąsła (lub użyć do tego specjalnej silikonowej szczoteczki masującej zakładanej na palec); Preparaty przeciwbólowe dla niemowląt o działaniu znieczulającym – w każdej aptece są one dostępne bez recepty; Płyny lub żele łagodzące obrzęk, stosowane miejscowo. Większość tych preparatów można podawać dziecku, które ukończyło trzeci miesiąc życia; Środki przeciwbólowe – jeśli maluch ma gorączkę lub nie może spać; Jedzenie o półpłynnej konsystencji, nieco chłodniejsze niż zazwyczaj; Dawać dziecku do jedzenia twarde warzywa i owoce. (żródło http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zdrowie/dolegliwosci/)

Gość Jedynaczka4
Mojemu dziecku pierwsze ząbki pojawily się gdy malutka miała 9 miesięcy.Nawet pytałam na forum poniewaz martwiłam się.Potem już poszło pręciutko.