Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZAMIENNIKI słodyczy

Polecane posty

Gość gość

bardzo proszę o wasze recepty na jakiś szybki deser dietetyczny. Mam problem ze słodyczami, nie potrafię zrezygnować z cukru, jestem już zmęczona tym, że moje postanowienia ciągle leżą w gruzach. Jedyny szybki jaki znam to jogurt naturalny, kakao, cynamon i stewia. Ale potrzebuję jakiegoś sposobu na oszukanie organizmu, więcej rozwiązań. Piszcie proszę..

Gość gość
Owoce ok, ale ja mam wrazenie że potrzebuje często meega słodyczy, tak jak dawka czekolady lub cukierka czekoladowego. Owoce nie dają takiego poczucia. Wiem, że trzeba odstawic taki cukier, ale to ponad moje siły, dlatego poszukuje innych rozwiązań.

Gość gość
kakao i stevia np. rodzynki, suszone daktyle, morele.

Gość gość
E tam. NIE MA czegoś takiego jak zamiennik słodyczy. Słodycz to słodycz. Ja mam tak samo jak Ty i powiem Ci, ze dopóki nie zrozumiałam, ze lepiej już zjeść tę czekoladkę niż stos zamienników, to tyłam.

Dietetyczne rafaello 100g twarogu chudego 45g kokosu żelatyna stewia do smaku Mieszamy wszystko, formujemy kulki i do lodówki.. Ale uwaga, wszystko razem ma ok. 450 - 500 kcal więc dobrze porcję podzielić na 2 dni. I powinnaś zrobić sobie limit słodyczowy, ja np. pozwalam sobie na nie tylko w weekend, np na podwieczorek, jedząc wtedy lżejszy obiad i kolację. Jedząc codziennie ciężko będzie Ci schudnąć, bo niby to zdrowe czy niskokaloryczne zamienniki, ale sporo kalorii mają.. Ja też jestem słodyczożercą, ale on 5.10. odstawiłam cukier supełnie, stewię na razie też i organizm już przywykł, że i tak nie dostanie nic słodkiego :)

Gość gość
Jabłka zapiekane z cynamonem i ryżem. Pychota

Gość gość
Ja polecam pyszną kanapkę Monte Snack. Jest to delikatny biszkopt wypełniony mlecznym oraz czekoladowo-orzechowym kremem.

Gość Caryca

Umiar oczywiście jest wszystkim potrzebny - bez dwóch zdań. Ja osobiście polecam ebooka Fit Słodycze bo dzięki niemu nauczyłam się wielu super przepisów na słodkie zamienniki. Zresztą jem je nawet gdy przestałam się odchudzać. To nowoczesna i pomysłowa kuchnia, która pozwala zjeść smacznie, dobrze ale bez ryzyka większych boczków 😉 Wszystko jest tam dokładnie wyliczone - co ma ile kcal itd więc człowiek jakoś tak bardziej świadomie je. Jak ktoś się już zaopatrzy to koniecznie polecam przepis na bajaderki ❤️ Mój ulubiony smak dzieciństwa w zdrowej odsłonie... marzenie 🙂