Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko 3 i pol miesiaca nie potrafi...

Polecane posty

Gość gość

Przekrecic sie z brzucha na plecy, nie siega jeszcze po zabawki, nie wklada stopy do buzi :(((

Gość gość
o ludzie :/ Ty tak na powaznie?

Gość gość
Na powaznie, wysluchalam od tesciowej co moja corka juz powinna robic a nie robi. Szanujebjej uwagi bo sama wychowala 4 dzieci, wiec wie wiecej odemnie. Powinnam udac sie do jakiegos specjalisty z tym??

Gość gość
Dziewczyno spokojnie, moja corka zaczela sie przekrecac w 5 miesiacu, nie sluchaj tesiowej bo zglupiejesz! Kazde dziecko jest inne i nie jest powiedziane ze w tym i tym czasie musi robic konkretna rzecz:)

Gość gość
tesciowa zapewniam cię, ze dokładnie nie pamięta, kiedy jej 4 dzieci robiła te rzeczy ja dokładnie nie pamiętam, a było to 5 lat temu

Gość gość
eeee??? chyba jakichś geniuszy teściowa wychowała. mój syn zaczął robić te rzeczy ok. 5 miesiąca.

Gość gość
Taaaaa, te starze kobiety to mają tendencję do naciągania rzeczywistości. Matka mojej koleżanki utrzymuje, ze jak jej córka miała 7 miesięcy to nie chciała siedzieć w wózku i na spacery chodziła za rączkę :D. Teściowa idealizuje sobie trochę swoje dzieci i pewnie już sama uwierzyło w to, że miała takich geniuszy :D. Po latach zapomina się pewne rzeczy. Mój wujek np. uważa, ze jego dzieci jako niemowlaki nie płakały- choć ciocia mówi, ze czasem tak się darły, że miała ochotę przez okno wyskoczyć :D. Odpowiadając na Twoje pytanie: spokojnie możesz wstrzymać się z wizytą u specjalisty.

Gość gość
Ahh szkoda gadac... moja kochana tesciowa jak Zuzia miala dwa miesiace machala przed oczami zabawkami, braka jej dlon i wkladala jej do raczek zabawki bo byla zmartwiona ze ona jeszcze nie wyciaga rak po zabawki... nie szlo na to patrzec ale nie chcialam sie z nia klocic, badz co badz krzywdy dziecku nie robila. I znow temat schodzi na to jak paskudne sa tesciowe hehe:D

Gość gość
Masakra co wy macie za dzieci... kuba robil to jak tylko skonczyl 3 miesiace...

Gość gość
Moj syn zaczal sie przekrecac w 4. Teraz ma 7.5 i raczkuje, siada oraz wstaje. Umie wlozyc stope do buzi ale jakos go to nie kreci b zrobil moze z 5razy. Nie panikuj

Gość gość
mój miał 5 m-cy jak zaczął wkładać stope do buzi, 3,5 m-ca to za wczesnie na to

Gość gość
moje lezało jak tobołek w tym wieku.... tylko machała łapkami - spokojnie :-)

Gość gość
Moja ma 4,5 i zaczyna chwytać zabawki. Obraca się z brzucha na plecy oraz z pleców na bok. Wkładanie stopy do buzi to znacznie późniejsza umiejętność. Z twoim dzieckiem wszystko gra. Moja córka ma za to niedowagę wg tabelek - wyobraźcie sobie co ja słyszę od mojej teściowej ;-) Tyle że ja jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam...

Gość gość
moj synek ma trzy i pół miesiąca i też nic z tyvh rzeczy nie robi :) twoja tesciowa niech sie w łeb puknie . Zapytaj moze sama sobir stope w ryj wsadzi!

Gość gość
moi synowie po skończeniu 3 miesięcy zabawki chwytali, nieudolnie lecz jednak reszta później

Gość gość
Gosciu wyzej, chwytali sami swiadomie? Czy jak im dalas do reki to trzymali poprostu??

Gość gość
chwytali sami, 1 syn ledwo trafiał, ręka mu się telepała, ale w końcu złapał, młodszy łapał sprawniej, ale on jest ogólnie bardziej sprawny ruchowo natomiast stopy w buźkę, to coś ok 5 miesiąca, obroty w 4, ale z pleców na brzuch szło gorzej

Gość gość
Moje dzieci nie robily tego tak szybko ale tez tesciowa biadolila ze pownny juz to i tamto... kurna wedlug niej to majac rok powinny zaczac liczyc

Gość gość
no a moja corka 2,5 miesiaca juz pare razy chwycila zabawke, raczej nie przypadkiem, bo widze, jak usilnie sie stara chocby przysunac sobie cos piastka, rozprostowuje przy tym paluszki probujac chwytac - cel jest jeden: wlozyc to do ust/polizac

Gość gość
A dzieci mojej teściowej wolały że chcą siku jak miały 6 miesięcy

Gość gość
Moja tesciowa usilnie pyta sie przy kazdym spotkaniu czy corcia juz lapie zabawki w raczke. Pyta tak odkad mloda skonczyla 2 TYGODNIE :D Daj spokoj, w ogole nie sluchaj jej. Ja sie wzielam na sposob i na kazde jej pytanie czy cos juz robi odpowiadam, ze oczywiscie tylko przy OBCYCH na pewno tego teraz nie pokaze hehe :D