Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szyjka macicy a tydzień ciąży

Polecane posty

Gość gość

Kiedy skraca się szyjka?Jak było u was? U mnie obecnie 34/35 tc i lekarz powiedział że nie trzyma już tak dobrze ale nadal zamknięta

Gość gość
U mnie w 36 szyjki nie było i rozwarcie się robiło. Urodziłam na początku 38 tc

Gość gość
ja jestem w 32tc i moja szyjka ma 30 mm, w 30 tc miała 37mm, córcia napiera na szyjke i musze lezec jak najwiecej, ale to faktycznie prawda ze szyjka juz coraz gorzej trzyma, w koncu musi utrzymac mały ciężar:-)

Gość gość
36TC WSZYSTKO pozamykane.. Aktualnie 37 i nawet czop nie odpadl :(

Gość gość
U mnie skracała się od 34 tc , urodziłam w 42, szyjka rozwierana ręcznie, nie chciała puścić. Poród wywoływany...

Gość gość
autorka:A więc to nie musi się tak szybko rozkręcać ale trochę mnie gin przestraszył bo twierdzi że ledwie może dotrzymam do 37 tc i w zasadzie nie wiem czemu heh.Syn od 20tc głową dół a trochę ponad tydzień temu brzuch mi zaczął się obniżać

Gość gość
Dobry ginekolodzy wiedzą, że porodu nie idzie przewidzieć z wyprzedzeniem dopóki się dobrze nie zacznie. Jednak masz jeszcze daleko, więc jak coś się dzieje to musisz się oszczędzać, każdy dzień jest na wagę złota

Gość gość
autorka:Nie no nie tak daleko :) do ciąży donoszonej brakuje 2 tygodnie max dwa i pół. Obecnie 34t5d według om i 35t2d według USG więc myślę że dużego stresu nie ma